Dressuur

Gepassioneerd door dressuur? Dan moet jij op 28 en 29 december in de Nekkerhal zijn!

Internationale topsport

Op donderdag en vrijdag kan je een aantal van de meest indrukwekkende dressuurpaarden en -ruiters in de piste aan het werk zien. In de Christmas Arena strijden ze – in stijl – voor de overwinning in diverse internationale competities waaronder de FEI Dressage World Cup. Afspraak voor de ontknoping van deze spannende en wereldberoemde competitie op 29 december, net voor het middaguur!

Show

Dressuur is niet alleen sport maar ook kunst. Daarom leent deze discipline zich zeer goed voor demonstraties. Artiesten van dienst: onze Belgische paralympische atleten, het BWP dressuurkader en een aantal indrukwekkende, lokaal gefokte, jonge paarden.

Amateurs en pony’s

Wist je trouwens dat onze allerkleinste dressuurruitertjes Jumping Mechelen openen? Zij geven op de openingsdag (26 december) vanaf 9u het beste van zichzelf tijdens de finale stijlrijden van de KBC Gouden Teugel. Andere amateurwedstrijden in de dressuur zijn de finales van de Elitecup en de Cavalor Cup.

Christmas Arena
LRV Finale BL1
KBC Gouden Teugel

Dressuur

09:00
New Year Arena
Geen dressuur op deze dag
Christmas Arena
FEI Dressage World Cup
Deel 1 | CDIW Grand Prix

Dressuur

10:15
FEI Dressage World Cup
Deel 2 | CDIW Grand Prix | €15.000

Dressuur

11:45
New Year Arena
Christmas Arena
FEI Dressage World Cup
Deel 1 | CDIW GP Freestyle

Dressuur

10:45
FEI Dressage World Cup
Deel 2 | CDIW GP Freestyle | €50.000

Dressuur

12:25
New Year Arena
Elite Cup
Paardensport Vlaanderen
Finale dressuur

Dressuur

16:30
Cavalor Cup
Cavalor
Finale Dressuur

Dressuur

19:40
Geen dressuur op deze dag

PAARDENSPORT

Disciplines

Paardensport, in de lucht, op de dansvloer en op de koets.

Jumping Mechelen, dat zijn drie verbluffende disciplines met wedstrijden en topatleten van absolute wereldklasse. Maar ook fokkers, jonge beloften en gepassioneerde amateurs krijgen de kans om te schitteren in de Nekkerhal. Hier ontdek je per discipline wat (en wie) wij voor jou in petto hebben.

HET PROGRAMMA

FEI World Cups, amateurwedstrijden, shows, party’s … en nog veel meer

Meer dan 70 wedstrijden en shows, verdeeld over 2 arena’s en 5 onvergetelijke dagen: op Jumping Mechelen valt voor iedereen iets fantastisch te beleven.


JUMPING MECHELEN 2023

Waar paardenfans eindejaar vieren

Spannende topsport, spectaculaire shows, eindeloos paardenplezier en vooral veel ambiance: Kom meegenieten, tussen Kerst en Nieuw, in een extra gezellige Nekkerhal.

Scroll naar boven