Praktisch

NUTTIGE INFO

Plan je bezoek

Jumping Mechelen gaat door in de Nekkerhal in Mechelen.
Plattebeekstraat 1, 2800 Mechelen

Opdat jij volop kan genieten van jouw bezoek aan Jumping Mechelen geven we hier alvast wat praktische info mee.

Lees verder en ontdek alles over de route naar de Nekkerhal, parkeermogelijkheden, eten en drinken, EHBO, veiligheidsregels, maatregelen voor rolstoelgebruikers enzoverder.

SELECTEER EEN VERVOERSMIDDEL VOOR INFORMATIE

De route naar Jumping Mechelen

Komende uit de richting van Antwerpen naar de Nekkerhal

 • Neem de E19 Antwerpen – Brussel
 • Neem de Afrit “Mechelen Zuid” richting Mechelen
 • Rij via Tangent en de Margaretatunnel vlot naar het Station van Mechelen

 

Komende uit de richting van Brussel naar de Nekkerhal

 • Neem de E19 (Brussel-Antwerpen)
 • Neem de Afrit “Mechelen Zuid” richting Mechelen
 • Rij via Tangent en de Margaretatunnel vlot naar het Station van Mechelen

 

Komende uit de richting van Antwerpen of Brussel naar de publieksparking aan het Station van Mechelen via de Tangent of de Motstraat voor publiek via de de Leuvensesteenweg (meer info volgt later. We wachten op groen licht van de NMBS).

 

Parkeren kan op de parking van het Station van Mechelen (tarief: 10€). Een shuttlebus brengt je gratis van en naar de Nekkerhal ’s morgens 1u voor aanvang van het programma tot 03u00!

De Nekkerhal ligt op slechts een boogschuit van het station Mechelen Nekkerspoel. Van daaruit is het nog een 15-tal minuten stappen naar de Nekkerhal via het Jagerspad.

Je verlaat het station langs de achterzijde (spoor 6). Eens buiten ga je naar rechts en je steekt de straat over ter hoogte van de bushalte, via het zebrapad. Je gaat hier rechtdoor over het plein. Aan de bocht neem je rechts het Jagerspad langs de Dijle, een rustige wandeling in het groen. Je gaat onder de brug door en even verder aan fietsknooppunt 57 ga je naar links. Je loopt nu achter de schaatsbaan en UGC cinema. Even verderop zie je de parking van de Nekkerhal en vervolgens steek je daar over en kom je zo aan onze hoofdingang.

Neem vanaf station Mechelen tot aan halte Bleekstraat halte Weidestraat. Wandel 15 minuten verder tot aan de Nekkerhal. Volgende busnummers rijden langs de Nekkerhal: 1, 5, 500, 560 en 686.

Komende uit de richting van Antwerpen naar de Nekkerhal

 • Neem de E19 Antwerpen – Brussel
 • Neem de Afrit “Mechelen Zuid” richting Mechelen
 • Rij via Tangent en de Margaretatunnel vlot naar N15 Nekkerhal- Brussels North

Komende uit de richting van Brussel naar de Nekkerhal

 • Neem de E19 (Brussel-Antwerpen)
 • Neem de Afrit “Mechelen Zuid” richting Mechelen
 • Rijd via Tangent en de Margaretatunnel vlot naar N15 NEKKERHAL- BRUSSELS NORTH

EENVOUDIG PARKEREN BIJ JUMPING MECHELEN

Parkingindeling

Komende uit de richting van Antwerpen naar de Nekkerhal

 • Neem de E19 Antwerpen – Brussel
 • Neem de Afrit “Mechelen Zuid” richting Mechelen
 • Rij via Tangent en de Margaretatunnel vlot naar het Station van Mechelen

Komende uit de richting van Brussel naar de Nekkerhal

 • Neem de E19 (Brussel-Antwerpen)
 • Neem de Afrit “Mechelen Zuid” richting Mechelen
 • Rijd via Tangent en de Margaretatunnel vlot naar het Station van Mechelen

Heel beperkte parking voorzien aan de hoofdingang van de Nekkerhal voor gasten in het bezit van een P-Special.
Volg de pijlen “Parking Special”.

Onze bezoekers met een digitale VIP-Parkeerkaart kunnen parkeren aan de St Jansschool, gelegen achter de brandweer kazerne (400 meter van de hoofingang van Jumping Mechelen). Er is een gratis shuttle service voorzien. Op vertoon van deze digitale parkeerkaart kan je parkeren op de voorbehouden plaatsen. Volg de pijlen “Parking VIP”.

Indien de parking volzet is, zullen de bezoekers worden verwezen naar onze Publieksparking aan het Station van Mechelen waar ze op vertoon van hun digitale VIP-Parkeerkaart kunnen parkeren en met onze shuttle gratis heen en weer naar de Nekkerhal gebracht worden tot 03u00.

Dreamseats (26/12) CERA-vennoten met een Dreamseat-ticket kunnen op 26/12 gratis parkeren op de VIP parking aan de Nekker tot 17u30. Volg de pijlen “VIP Dreamseats”.

De parking vind je door de pijlen “P-Publiek” te volgen.

Parking is voorzien aan het Station van Mechelen. Volg de pijlen "Parking Publiek", te bereiken via de Tangent via Mechelen Zuid of de Motstraat via de Leuvensesteenweg. Op vertoon van uw P-Business kunt u daar gratis parkeren. Indien je niet in het bezit bent van een parkingkaart betaal je 10€/auto voor de ganse dag. We voorzien, gratis, shuttlevervoer tussen de parking en de Nekkerhal.

De shuttle service is beschikbaar ’s ochtends 1u voor aanvang van het programma tot 03u00 ’s nachts (laatste bus vanaf de Nekkerhal).

Houders van een parking sticker “P-Expo” kunnen zich parkeren op de parking aan de brandweerkazerne. Volg de pijlen “Parking Expo & Crew”.

Indien deze parking volzet is, zal u worden doorverwezen naar onze volgende parking gelegen in de Lakenmakerstraat (naast woning nr 341).

Houders van een parking sticker “P-Crew” kunnen zich parkeren op de parking aan de brandweer kazerne. Volg de pijlen “Parking Expo & Crew”.

Indien deze parking volzet is, zal u worden doorverwezen naar onze volgende parking gelegen in de Lakenmakerstraat (naast woning nr 341).

Houders van een parking sticker “P-Hal” kunnen zich parkeren langs de Nekkerhal. Deze plaatsen zijn zeer beperkt.
Volg de pijlen “Parking Hal”.

Rolstoelgebruikers mogen zich parkeren op het terrein van de Nekkerhal en zullen door onze parkeerwachters doorverwezen worden naar voorbehouden plaatsen.

Mindervaliden zonder rolstoel zullen worden doorverwezen naar de VIP-Parking aan de St Jansschool, gelegen achter de brandweerkazerne (400 meter van de hoofdingang van Jumping Mechelen) waar ze zich dan kunnen parkeren op vertoon van hun andersvalidenkaart. Er is een gratis shuttle service voorzien. Volg de de pijlen “Parking VIP”.

Deelnemers met een Vrachtwagen of auto + trailer in het bezit van een P-kaart Lorries kunnen zich parkeren aan de Nekkerhal bij de internationale stallen. Volg de de pijlen “P Lorries”.

Deze parkingkaarten kunnen al onze nationale deelnemers binnenkort hier aanvragen.

Zodra de aanvraag is goedgekeurd, zullen de Parkingstickers per post worden opgestuurd. De mogelijkheid tot het aanvragen zal worden afgesloten op maandag 12 december.

Veiligheid en extra informatie

Honden    

Honden zijn niet toegelaten in de Nekkerhal.  

Eten en drinken 

Op verschillende plaatsen in de hal zijn eet- en drankstandjes te vinden. Voor lunch of diner kan je terecht op de JM Skybar aan de hoofdingang en de Brasserie Pomme d’Api centraal op de 1e verdieping.     

Cashless Event

Jumping Mechelen heeft gekozen voor de cashless betaalmethode omdat het snel en veilig is. Het kopen van een JM betaalkaart kan bij de bemande oplaadpunten of aan de automaten, dit kan met contant geld, betaal- of kredietkaart. Gelieve rekening te houden met een éénmalige activatiekost van € 2,00 per kaart. Indien gewenst kan de kaart nadien kosteloos weer opgeladen worden, aan één van onze top-ups, één van de automaten of via de StarNet app.
Het ongebruikte saldo op de betaalkaart kunt u na het event via onze website terugvorderen. Dit is mogelijk van 8 tot 28 januari 2024. Na verwerking van de gegevens zal de terugbetaling van het saldo gebeuren, ten laatste op 9 februari 2024.

Indien u na het evenement een verbruiksfactuur wenst, kan u deze opvragen door middel van het aanvraagformulier. Dit document kan u verkrijgen per mail via cashless@jumping-mechelen.com of aan het bemande oplaadpunt in de VIP lounge of via dit formulier.

Download formulier ‘Cashless facturatie’

Onze Cateringpartners  

Gourmet Invent: VIP en brasserie Pomme d’Api (Contact : Bart Vandemoortele – +32 (0)475 94 91 11 – bart.vandemoortele@gourmetinvent.be)
RISC: Business Seats – BS Café – JM Skybar (Contact: Ulla & Ricardo Sola – +32 (0)477 57 64 16 – ulla.sola@gmail.com)
Nikki Club: Centraal 1e verdiep (Nick Van Belle – +32 (0)475 42 21 88 – nickvanbelle@nikkiclub.be

EHBO

Een team van het Rode Kruis en een dokter zijn aanwezig in de Nekkerhal. Paraat voor kleine en grote zorgen!  

Vestiaire

Aan de hoofdingang is een grote vestiaire waar je terecht kan vanaf de opening tot maximum 30 minuten na afloop van het programma, 2€/dag.    

Rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers hebben wij een speciaal platvorm voorzien. De rolstoelgebruiker dient een kaartje te kopen en de begeleider krijgt een gratis kaart. Een speciale Parking voor rolstoelgebruikers is voorzien aan de hoofdingang van de Nekkerhal. Vraag onze Parkingwachters om jullie te helpen.

Veiligheid

Jumping Mechelen zal de Covid maatregelen volgen die op dat moment van toepassing zijn voor massa events. Wij houden je via onze website en social media op de hoogte. Aan de verschillende ingangen kan gevraagd worden om de inhoud van u hand- en rugtassen te tonen.
De brandweer controleert voor de start dat het event voldoet aan alle veiligheidsvoorwaarden. Signalisatie borden worden opgehangen en ons team van stewards en security zal u begeleiden in geval een evacuatie zich voordoet.

Wegwijs in de Nekkerhal

NEW YEAR ARENA

*Klik op de foto om te vergroten.

CHRISTMAS ARENA

*Klik op de foto om te vergroten.


JUMPING MECHELEN 2023

Waar paardenfans eindejaar vieren

Spannende topsport, spectaculaire shows, eindeloos paardenplezier en vooral veel ambiance: Kom meegenieten, tussen Kerst en Nieuw, in een extra gezellige Nekkerhal.

OVERNACHTING

OP ZOEK NAAR EEN SLAAPPLEK?

Op een 2tal kilometer van de Nekkerhal ligt het historische stadscentrum van Mechelen, de ideale uitvalsbasis voor jouw bezoek aan Jumping Mechelen.

Scroll naar boven