FEI Dressage World Cup Mechelen: De laatste kans op kwalificatie voor de Olympische Spelen

Nog nooit wilden zo veel dressuurruiters op Jumping Mechelen rijden.

Op 28 en 29 december staat op Jumping Mechelen de FEI Dressage World Cup op het programma. En niet alleen de dressuurfans willen daarvoor in grote getalen afzakken naar de Nekkerhal. Ook veel internationale topruiters hadden deze wedstrijd hoog op hun verlanglijstje staan. Jeroen Van Lent, zag nog nooit zoveel aanvragen binnenkomen: “Het Belgische team heeft net zoals een aantal andere gelukkige landen reeds een ticket voor de Olympische Spelen op zak zitten. Maar er zijn nog enkele individuele startplaatsen te verdienen. En onze wedstrijd is de allerlaatste waar je daarvoor punten kan sprokkelen. Singapore, India, … we ontvingen dit jaar aanvragen vanuit heel de wereld.”

Daarbij waren heel wat internationale supersterren. Zo zal bijvoorbeeld de huidige Wereld- en Europese Kampioene Charlotte Fry (GBR) aantreden. En uiteraard sturen onze Noorderburen ook weer enkele toppers. De voorbije drie jaar werd de FEI Dressage World Cup immers gewonnen door een Nederlander. Aan Marlies Van Baalen en Thamar Zweistra om deze winstreeks verder te zetten.

Larissa Pauluis: “Ik kijk er al erg naar uit om in Mechelen te rijden. Altijd spectaculair en vooral heel gezellig!”

Samen met Domien Michiels, Flore De Winne, Charlotte Delfaque en Jorinde Verwimp zal de beste Belgische dressuurruiter Larissa Pauluis de eer van ons land hooghouden. Zij is trouwens de beste Belg op de wereldranglijst. Larissa: “Ik heb een mooi jaar gehad. Met Flambeau en met First Step Valentine heb ik heel wat mooie resultaten behaald. In de wereldbeker start ik met Flambeau. Hij blijft zich sterk ontwikkelen. Ik heb er dus vertrouwen in dat we in Mechelen onze beste score kunnen halen. Ik kijk er al erg naar uit om in Mechelen te rijden. Altijd spectaculair en vooral heel gezellig!”

Scroll naar boven