Regerende wereldkampioen en Olympische helden gaan de strijd aan in de 5*-jumpingcompetitie op Jumping Mechelen

Heel wat internationale grootheden willen nergens liever dan op Jumping Mechelen de eindejaarsperiode doorbrengen. De meest ronkende naam onder hen is Henrik Von Eckermann (SWE): huidig nummer 1 van de wereld, regerend wereldkampioen, de meest recente winnaar van de wereldbekerfinale, Olympisch teamgoud… en dat allemaal met het Belgische paard, King Edward.

Henrik Von Eckermann: “Vlaanderens Kerstjumping is speciaal voor mij. Ik won hier mijn eerste World Cup”

Von Eckermann heeft trouwens een heel bijzondere band met Jumping Mechelen: “Vlaanderens Kerstjumping is speciaal voor mij. Ik won er in 2012 met Gotha FRH mijn eerste FEI World Cup. Prachtige herinneringen dus. Het publiek is er geweldig. Ik geniet er echt van om er deel te nemen.”

Zijn nu al legendarische paard, King Edward, zal er niet bij zijn tussen kerst en nieuw. Die geniet momenteel van een welverdiende break. Henrik: “King Edward zal dit seizoen enkel de FEI Jumping World Cup in Basel lopen. Daarna zet ik hem natuurlijk ook in op de Wereldbekerfinale (Riad) die we vorig jaar samen wonnen. Dat zijn de enige indoorwedstrijden waar hij aan de start komt dit jaar. Ik wil hem niet te veel indoor inzetten en volop voor het outdoor seizoen gaan. De Olympische Spelen komen er snel aan en dat is natuurlijk ons allergrootste doel.”

Aan paardenkracht geen gebrek in de stal van Von Eckermann. Hij doet dit jaar een gooi naar Werelbekerwinst met de merrie Dzara Dorchival. Ze maakte dit jaar al indruk op de FEI Jumping World Cups van van Oslo en Helsinki, waar ze respectievelijk 11de en 3de werd.

Het palmares van Henrik Von Eckermann mag dan misschien wel verbluffend zijn. Maar op Jumping Mechelen 2023 zullen toch heel wat andere sterren hem het vuur aan de schenen leggen. Daniël Deusser (DE), Christian Ahlmann (DE), Roger-Yves Bost (FRA), Grégory Wathelet (BE) hebben allen een Olympische medaille én een Jumping Mechelen-trofee op de kast staan. De Fransmannen Kevin Staut en Julien Epaillard  – de snelste ruiter ter wereld – zullen ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen. En natuurlijk hebben ook onze beste Belgen hun pijlen gericht op Jumping Mechelen. Belgisch kampioen Gilles Thomas, Pieter Devos, Nicola en Olivier Philippaerts, Niels Bruynseels, Jos Verlooy,… ze staan allemaal te popelen om de Christmas Arena in te rijden en hun supporters een prachtig eindejaar te bezorgen.

Scroll naar boven