Titelverdedigers Wilm Vermeir en IQ Van’t Steentje zijn klaar voor de Longines FEI World Cup Jumping

30 december 2022: Wat een magisch moment. Het Jumping Mechelen-publiek ontploft wanneer Wilm Vermeir en IQ van’t Steentje foutloos doorheen de barrage van de Longines FEI World Cup Jumping racen. Na meer dan 10 jaar won een Belg weer de meest geliefde jumpingwedstrijd in ons land.

Supporters

Het verhaal van zijn overwinning zal Wilm nog heel vaak mogen navertellen. Vooral op momenten als deze, wanneer Jumping Mechelen 2023 nog maar enkele dagen van ons verwijderd is. Wilm: “Of ik vaak word aangesproken over Jumping Mechelen? Enorm! Zo veel mensen vragen me of ik in vorm ben, wensen me succes, vertellen dat ze voor me komen supporteren,… Geweldig. Dat geeft me zo veel energie. Ik ga er alles aan doen om mijn supporters trots te maken. Het zou wel erg speciaal zijn, twee keer op rij de FEI Jumping World Cup winnen in Mechelen. Misschien zelfs onmogelijk… Maar ik ga ervoor.”

“Ik zou deze wereldbeker met geen enkel ander paard willen rijden.”

Het beste paard van stal

Wilm haalt uiteraard ook het beste paard van stal om hem daarbij te helpen. “Ja hoor, IQ start in de wereldbeker. Ik zou met geen ander paard die proef willen rijden. Hij is onze grootste trots. Hij verdient het om daar te staan.” Maar misschien brengt de populariteit die het duo momenteel geniet, wel een extra uitdaging met zich mee. “IQ is heel gevoelig aan lawaai. En ik vermoed dat het publiek wel eens heel luidruchtig zou kunnen zijn. Dus dat kan wel tricky worden. We zullen het zien…”

“IQ is heel gevoelig aan lawaai. En ik vermoed dat het publiek wel eens heel luidruchtig zou kunnen zijn. Dus dat kan wel tricky worden. We zullen het zien…”

Naast IQ Van’t Steentje brengt Wilm trouwens ook DM Jacqmotte en Magic van ‘t Hulgenrode mee naar de kerstjumping. Hou hen zeker in de gaten in de andere 5*-wedstrijden. Want deze publieksfavoriet zakt vol ambitie af naar de Nekkerhal.

Scroll naar boven