Equestrian concept store De Baian is slechts het begin voor Heidi Desmet en Stefaan Brauwers

Wanneer ondernemerschap en een diepe passie voor dressuur samenkomen, ontstaat er iets bijzonders. Het volstaat om op Jumping Mechelen de stand van de Baian te bezoeken om daar getuige van te zijn.

Eigenaars Heidi Desmet en Stefaan Brauwers openden onlangs in Jabbeke een prachtige conceptstore die zich specifiek richt op de dressuursport. Maar daar blijft het niet bij: “Het gaat ons om veel meer dan ruiterkledij en accessoires alleen. We willen de hele beleving rond de dressuur naar een hoger niveau tillen.”

“We willen de dressuurbeleving naar een hoger niveau tillen”

Heidi en Stefaan maakten voor het eerst kennis met de dressuursport via hun dochter Louise: “Mooie wedstrijdkledij en bijhorende accessoires voor haar vinden was vaak een uitdaging. Zo ontstond bij ons het idee om zelf een conceptstore te beginnen, gespecialiseerd in exclusieve dressuurkledij en toebehoren.”

Van rijlaarzen tot caps, dasjes, slipjassen en zelfs handtassen, juwelen en keramiek, bij De Baian vind je het allemaal. De focus ligt op gerenommeerde merken zoals Vestrum, Animo, Goldberg en l’Evoine, aangevuld met minder bekende kwaliteitslabels. “ We willen onze eigen stempel drukken met collecties die je niet zomaar overal vindt, maar er wel echt uit springen. We bieden zelfs maatwerk aan. Bij De Baian kan je jouw uitrusting en die van je paard volledig laten personaliseren. Onze aanpak wordt duidelijk gesmaakt. En dat appreciëren we enorm.”

Het succes van De Baian in de huidige markt is slechts het begin. Met het oog op de toekomst hebben Heidi en Stefaan grotere plannen. ‘We zien de winkel als een springplank naar meer,’ leggen ze uit.

Binnenkort zullen we trainingsarrangementen aanbieden, die unieke lessen combineren met overnachtingsmogelijkheden en aanvullende activiteiten. Ons doel is om De Baian te ontwikkelen tot een allesomvattende bestemming voor dressuurliefhebbers, waar ze kunnen genieten van een complete ervaring rondom deze prachtige sport.”

Scroll naar boven