Jeroen Appelen en Vivoulette HD winnen Belgisch Indoorkampioenschap

Gepresenteerd door Paardensport Vlaanderen en Avant

Wanneer het kindergejoel in de Nekkerhal langzaam verdwijnt, is het tijd voor de eerste grote strijd van Jumping Mechelen: het Belgisch Indoorkampioenschap, gepresenteerd door Paardensport Vlaanderen en Avant.

Foto: Copyright – Dirk Caremans – Hippofoto Media

Belgische delegatie in topvorm voor Jumping Mechelen

Met 43 waren ze, de ruiters die een gooi deden naar de titel van nationaal kampioen. Uiteindelijk wisten 12 van hen door te dringen tot de barrage. Die leek al snel beslist toen Niels Bruynseels, aangemoedigd door luidkeelse kreten uit het publiek, razendsnel en foutloos over de laatste hindernis ging. Maar enkele minuten later wisten Jeroen Appelen en Vivoulette HD (Vivant van de Heffinck x Fuego de Prelet) het toch bijna een seconde sneller te doen. Ook Frederic Vernaet, Simon Prouve, Kim Thiry, Thomas De Wit en Gilles Thomas bleven foutloos. Maar de tijd van Jeroen bleek gewoon onverslaanbaar. Een terechte Belgische Indoorkampioen! Met veel indrukwekkende nulrondes mogen we er trouwens zeker van zijn dat onze Belgische delegatie klaar is voor de 5*-wedstrijden van de komende dagen.

Lokaal succes

Na afloop van het Belgisch Indoorkampioenschap troffen we een dolgelukkige Jeroen: “Snel vertrekken, kort draaien, snelheid pakken op de langere stukken en netjes afwerken. Dat was voldoende vandaag. Vorig jaar was Jumping Mechelen al mooi voor mij. Maar met dit begin lijkt dit echt een onvergetelijke editie te worden. Ik woon vlakbij in Putte dus deze wedstrijd is extra speciaal voor mij. Het publiek was weer geweldig vandaag!”.

Vivoulette

Vivoulette HD kwam pas een half jaar geleden onder het zadel van Jeroen. Samen legde het duo al een mooie weg af. Jeroen: ”Vivoulette heeft haar eigen karakter. Maar we leren elkaar steeds beter en beter kennen. Ze heeft zo veel kwaliteit op de sprong en is zo voorzichtig. Ik geloof sterk in dit paard.”

Bekijk hier het volledige interview met onze kersverse Belgische Indoorkampioen!”

Scroll naar boven