Jarno Verwimp is Paardensport Vlaanderen Talent van het Jaar 2023

Paardensport Vlaanderen rijkte vandaag naar jaarlijkse traditie de award “Talent van het Jaar” uit. Deze prestigieuze titel is weggelegd voor de meest opvallende belofte uit het A-kader. Een ruiter kan deze award trouwens maar eenmaal verkrijgen. Dit jaar is het eventingruiter Jarno Verwimp die Thibault Philippaerts mag opvolgen als Talent van het Jaar. 

Jarno Verwimp

Het gaat goed met de Belgische eventingsport! Na een ongelooflijk succesvol seizoen, met meerdere overwinningen en ereplaatsen in de Nations Cup series, selecteerde het eventingteam zich voor de Olympische Spelen in Parijs en werd het eindwinnaar van de Nations Cups serie 2023. Eén van de constant presterende kleppers in de eventingdiscipline is Jarno Verwimp. Geen onbekende, want Jarno zit al sinds 2017 in het Talentenplan. De Belgische eventingruiters reden het afgelopen jaar ettelijke kilometers door Europa op weg naar de Nations Cup wedstrijden, en met succes. Jarno zat meerdere keren in het team en droeg bij aan heel wat prachtige prestaties. In 2022 maakte hij de overstap naar het seniorniveau en bevestigde meteen door zich te selecteren én een goede prestatie neer te zetten op het WK in Pratoni (ITA). Dit jaar startte hij zijn seizoen succesvol in Montelibretti (ITA) met een gouden teamplaats en individueel een 2e plaats in de CCI4-S. In mei zat Jarno in het team in Chatsworth (GB) waar het alweer een eerste plaats haalde, en hij individueel 10e werd in de CCI4-S. Verder was hij succesvol aan het werk op de Nations Cup in Millstreet (team zilver) en Arville (team goud). Naast deze teamprestaties behaalde Jarno meerdere ereplaatsen op nationaal en internationaal niveau. In augustus werd hij geselecteerd om mee te gaan naar het EK in Le Pin au Haras (FR). Het team behaalde een 7e plaats en daarmee werd het ticket voor Parijs bevestigd. Het expertenplatform was unaniem: Jarno is verdiend Talent van het Jaar 2023. Hij krijgt een trainingspakket ter waarde van 7500 euro en een prachtige trofee vervaardigd door AM Art.

Talententeam

Het Talentenplan, al jaren ondersteund door Cavalor, onderging een transformatie. Puissance zet vanaf nu ook de schouders onder het Talentenplan. De inhoud van het Talentenplan kreeg eveneens een update. Vanaf 2024 zit het in een nieuw jasje, waarbij de teams werden samengesteld op basis van nieuwe criteria. Ook de ondersteuningen per team ondergingen een transformatie, net als de piramide van het Talentenplan. De details worden onthuld tijdens het Kick-Off Event op 22 januari 2024.


Benieuwd naar meer? Hou de (sociale) media kanalen van Paardensport Vlaanderen in de gaten. Met 104 ruiters in het Talentenplan ziet de toekomst er alvast veelbelovend uit. Deze jonge ruiters worden door Paardensport Vlaanderen verder ondersteund in hun persoonlijke ontwikkeling via trainingen, mentale begeleiding, fysieke ondersteuning en zo meer.

Scroll naar boven