Vitchi De Regor triomfeert in vrijspringen voor jonge paarden op Jumping Mechelen!

Het publiek op Jumping Mechelen werd dit jaar getrakteerd op een adembenemende vertoning van talent en toewijding, want Vitchi De Regor, een 2-jarig paard van opmerkelijke afkomst, veroverde de kroon in de finale van het vrijspringen.

In een opvallende reeks van succesverhalen voegt Vitchi De Regor zich bij zijn volle broer Toyboy De Regor en volle zus Tell Me De Regor, die eerder beiden de finale wisten te winnen. Alle drie deze kampioenen delen een buitengewone bloedlijn, afstammend van de Cento-merrie Centa De Muze.

Copyright: Temps de Poses

Stal De Regor, onder leiding van de familie Veldeman, heeft zich gevestigd als een toonaangevende fokkerij en trainingscentrum voor getalenteerde springpaarden. Met een bewezen staat van dienst in het produceren van kampioenen, blijft Stal De Regor zich inzetten voor de ontwikkeling van topklasse paarden voor de internationale paardensport.

Johan Veldeman benadrukt het belang van persoonlijke betrokkenheid en toewijding bij het fokken en trainen van paarden, waarbij hij stelt: “Je fokt niet voor anderen, maar voor jezelf.” Hij voegt eraan toe: “Het is essentieel om nauw betrokken te zijn bij het welzijn en de ontwikkeling van het paard, en de ware beloning komt wanneer het paard klaar is om onder het zadel te worden getraind.” Hij gelooft sterk in zijn paard Vitchi en verwacht zich aan een mooie toekomst met hem. “Vitchi is misschien wel het beste paard dat ik ooit heb gefokt. Hij is erg groot voor zijn leeftijd. Dat is vaak een uitdaging in het vrijspringen. Maar het is me toch gelukt om hem op tijd klaar te krijgen. We trainen specifiek op het springen in vrijheid, regelmatig, maar nooit langer dan een half uur aan één stuk. Elk paard dat goed was in vrijheid bleek het bij ons ook goed te doen onder het zadel. Dus dat zal bij Vichy hoogstwaarschijnlijk ook zo zijn. Centa, zijn moeder heeft al enorm veel betekend voor onze fokkerij. Haar nakomelingen zijn allemaal geweldige springpaarden. De vader van Vichy is Chacco Blue. Die heeft zijn voor- en tegenstanders. Maar ik ben in ieder geval helemaal overtuigd van zijn kwaliteit.”

Scroll naar boven