Eindelijk! Nicola Philippaerts wint met Derby de Riverland De BMW Masters op Jumping Mechelen (CSIW5*)

Hij nam al verschillende keren deel. Maar pas vandaag reed hij iedereen naar huis. Nicola Philippaerts had de BMW Masters al een hele tijd op zijn bucket list staan. Acht concurrenten trachtten hem van de overwinning te houden. Acht werden er zeven. Zeven werden er zes en na ronde vijf schoot er geen enkele meer over.

Hoewel hij Derby de Riverland (Kannan x L’ Arc De Triomphe | SF) nog maar kort onder het zadel heeft, was het partnership tussen Nicola en zijn ruin verbluffend mooi. Het publiek genoot luidkeels. En Nicola deed dat duidelijk ook: “Mechelen is voor Belgische ruiters het hoogtepunt van het jaar. We gaan voor elke overwinning. En het publiek helpt ons daar zeker bij.”

Copyright: Dirk Caremans – Hippofoto

De BMW Masters is een zeer tactische competitie waarbij de sprongen één per één verhoogd worden. Niet evident dus. Nicola: “Zo’n wedstrijd neemt meer tijd in beslag. En het is een uitdaging voor de paarden om zich aan te passen aan de hoogtes. We sprongen vandaag 5 rondes. Dat is niet niks. Om je paard te sparen spring je zo weinig mogelijk in. Nadat je het parcours een paar keer hebt afgelegd weet je natuurlijk wel waar je aan toe bent. Maar daarna kom je in de barrages en moet je weer aandachtig gaan bekijken hoe je concurrenten het parcours aanpakken.”

Nicola zag de proef van vandaag als een ideale voorbereiding op de Grote Prijs Sport Vlaanderen van vrijdag.  “Ik heb Derby nog niet zo lang. Maar vandaag maakte hij nog maar eens duidelijk wat voor paard hij is. Hij sprong vol zelfvertrouwen en heeft enorm veel potentieel.”

De winnaar van de BMW Masters mag trouwens met een gloednieuwe BMW M135i naar huis rijden. Nicola: “De auto voelde goed aan. Mijn huidige wagen is ook een BMW dus een leuke auto vind ik het sowieso. Maar het was wel heel erg speciaal om ermee door de Christmas Arena te rijden.”

Bekijk hier het video-interview
Scroll naar boven