Obama De La Linière en Thibault Philippaerts winnen de Léon Melchior Open Sires of the World (CSIW5*)

Wie van paardenfokkerij houdt, stipt jaarlijks de Léon Melchior Open Sires of the World (CSI5*) aan in zijn agenda. Tijdens deze spectaculaire jumpingproef strijden indrukwekkende hengsten, in de prime van hun springcarrière, om de overwinning over een basisparcours van 1.45m hoog. De overwinning ging uiteindelijk naar Obama De La Linière, een 9-jarige Marius Claudius-zoon (vm: Figo De Muze | BWP) uit de legendarische moederlijn van Fragance de Chalus. Die bracht onder andere de memorabele hengsten Bamako De Muze en Mylord Carthago voort.

Voor Thibault, die zich wekenlang met Obama op Jumping Mechelen heeft voorbereid, was het een prachtige beloning: “Het geluk stond aan mijn kant vandaag. Alle sprongen kwamen mooi op me af en ik kon gewoon rustig blijven rijden. Obama is slechts 9 jaar oud. Mijn vader bereed als 7-jarige, en hij heeft hem perfect voor mij klaargezet. Ik hoefde, bij wijze van spreken, alleen maar op te stappen. Daar ben ik erg dankbaar voor. Eigenlijk hebben we nooit gesproken over waarom hij Obama juist aan mij heeft doorgegeven. Ik had een paard nodig, en Obama was klaar. Hij gaf me het vertrouwen om te zien wat we samen konden bereiken, en dat draait momenteel goed uit.”

Over wat hij allemaal met Obama zou willen bereiken heeft Thibault de voorbije tijd minder nagedacht. Hij was immers volledig gefocust op Jumping Mechelen: De afgelopen weken stonden voor ons echt in het teken van Vlaanderens kerstjumping. Eigenlijk was dat voor alle medewerkers van Stal Philippaerts zo. We hebben allemaal hard gewerkt met onze paarden om klaar te zijn voor Jumping Mechelen. Daarna kijken we weer naar de toekomst. In ieder geval ben ik erg blij dat we van de eigenaars Joris De Brabander en Jeroen Lissens de kans krijgen om Obama in de sport in te zetten. Het is een mooi partnerschap.”

Bekijk het volledige interview

Scroll naar boven