Petronella Andersson wint de CSIW5* Grote Prijs Sport Vlaanderen | 1.55m | €63.000

Wat werd er knap gereden in de Grote Prijs Sport Vlaanderen vandaag! Onze nieuwe hoofdparcoursbouwer Bart Vonk had het de ruiters niet gemakkelijk gemaakt. Maar toch wisten er 19 combinaties door te storen naar de jump-off. Dat betekent dat er snel gereden moet worden… spektakel dus!

© Hippo Foto Media – Dirk Caremans

De deelnemers hadden duidelijk hun zinnen gezet op de Grote Prijs. Na een snelle nulronde van Matthew Sampson die onmiddelijk werd verbeterd door Thibeau Spits, zette Petronella Andersson met Cassina Z een prachtige ronde neer die niet meer werd geklopt. Achteraf vierde ze haar overwinning met haar Stephex-collega, Kendra Claricia Brinkop die met
Nector vd Bisschop (Echo van T Spieveld x Darco) knap zesde werd na 2 foutloze rondes. Petronella: Wij zijn een echt team. Deze wedstrijd is belangrijk voor de hele Stephex-ploeg en voor onze eigenaar Stephan Conter. We zijn hier met het hele team aanwezig dus dit voelt als een gezamenlijke overwinning.

Voor haar overwinning geeft Petronella extra veel krediet aan de 13-jarige Cassina Z (Casado v’T Gelutt Z x Lux). Petronella: Zij is één van de paarden die ik al het langst op stal heb. Ik wist dat ze heel snel was. Maar ze kan wel wat te snel worden als ik haar erg aanspoor. Op de laatste dubbel ging het bijna mis maar ze sprong daar helemaal voor me in de bres. Cassina is een Belgisch paard dus ik ben zeker dat er verschillende mensen in het publiek voor haar supporterden. De sfeer zat er helemaal in.

Scroll naar boven