Boyd Exell wint vijfde FEI Driving World Cup op Jumping Mechelen 2023

Er kan maar één de beste zijn. En in de competitie vierspan is dat vaak dezelfde man. De huidige wereldkampioen Boyd Exell, die zelden een wedstrijd verliest was ook vandaag weer onklopbaar.

“Normaal ga ik op vakantie en vlieg ik even naar Australië voordat ik weer in Leipzig aan de start kan komen. Maar dit jaar besloot ik toch te komen en dat is goed uitgedraaid.” Hoewel Exell bijna alles wint blijft hij toch nuchter naar de wereldbekerfinale toewerken: “Je bent maar zo goed als je laatste competitie. Het komt er altijd op aan om je paarden zo goed mogelijk rond te begeleiden, een sterk ritme aan te houden enz. Bram, Dries, Koos,… ze zijn allemaal ook snel. Dus wat mij betreft ligt alles nog open.”

De fans kwamen niet alleen voor de Belgen Glenn Geerts en Dries Degrieck naar de Nekkerhal. Jong en oud wou de Australische legende in actie zien. “Hij is niet normaal. Alles wat hij doet is zo geniaal. Zijn bochten, zijn snelheid. Hij verzint manieren om door het parcours te navigeren waar nooit iemand aan denkt. Hij is echt superindrukwekkend.”

Het mennen is absoluut één van de meest spectaculaire paardensporten. Knallende muziek, razendsnelle ritten, gierende fans, … Maar toch blijft de sport nog vrij onbekend. Maar daar komt verandering in merkt de wereldkampioen. Boyd: “Carriage driving is the most fun you can have sitting down.” Het publiek was vandaag weer echt uitzinnig. En iedereen vertelt aan elkaar door hoe leuk het was. We zien wel dat de belangstelling stijgt. We hebben enorm veel volgers op sociale media. Ook hebben we veel fans die ons van competitie volgen. Bij de wereldbeker jumping zaten de tribunes vol. Bij de tweester was er iets minder publiek. Maar ze kwamen wel allemaal terug voor de menwedstrijd. En dat zegt toch alles!

Scroll naar boven