Christian Ahlmann wint voor de derde keer de Longines FEI Jumping World Cup van Jumping Mechelen

Nog nooit eerder was de Longines FEI Jumping World Cup van Jumping Mechelen zo snel uitverkocht. De tribunes zaten dus afgeladen vol met supporters die dit event absoluut niet wilden missen. En dat hebben we gemerkt! Onze fantastische bezoekers kregen wat ze verdienden. Een zinderende wedstrijd en een ijzersterke winnaar!

Ze moesten wel tot de 14de deelnemer wachten, tot Hans-Dieter Dreher eindelijk een foutloze ronde reed. Na hem slaagden slechts vijf ruiters erin om foutloos te blijven. Uiteindelijk reed Christian Ahlmann (LR Rank: 83) uit Duitsland Mandato van de Neerheide (Emerald x Pommeau du Heup) met een razendsnelle nulronde naar de overwinning. De huidige nummer 1 en wereldkampioen Henrik von Eckermann uit Zweden wist zijn tijd net niet te kloppen en eindigde als tweede met Iliana (Cardento 933 x  Gentleman). De Belg Gregory Wathelet reed eveneens knap foutloos en eindigde als derde met Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly x Kannan). Alle andere barragisten tikten een balk uit te lepels. Pieter Devos viel met Mom’s Toupie de la Roque (Kannan x Nabab de Reve) net buiten de top vier. Hans-Dieter Dreher (Vestmalle Des Cotis) en Nicola Philippaerts (Moya vd Bisschop) eindigden respectievelijk op de vijfde en zesde plaats.

Ahlmann Christian, GER, Mandato van de Neerheide Vlaanderens Kerstjumping Memorial Eric Wauters – Mechelen 2023 © Hippo Foto Media – Sharon Vandeput 30/12/2023

Reacties na afloop van de wereldbeker

Christian Ahlmann: “Ik kan echt genieten van Jumping Mechelen. Ik vind het ook heel interessant om hier de verschillende proeven te volgen. Mandato kochten we als 6-jarige. Als jong paard hebben we hem niet al te veel ingezet. Hij is een groot en lang paard. Hij heeft altijd al veel vermogen gehad en de wil om keihard zijn best voor je te doen. Na drie jaar met hem te werken heb ik nu echt het gevoel dat zijn lichaam perfect ontwikkeld is voor de grote sport. Hij neemt nagenoeg al zijn sprongen op dezelfde indrukwekkende manier. Wat hij het laatste half jaar gepresteerd heeft, daar kan ik alleen maar erg gelukkig mee zijn.”

Henrik Von Eckermann: “De parcoursbouwer heeft zijn best gedaan. Toen ik het parcours verkende vond ik het er goed uitzien. Maar ik had meer foutloze rondes verwacht. Ik hou er wel van als een parcours dat op het eerste zicht niet te moeilijk lijkt, uiteindelijk een uitdaging blijkt te zijn. Iliana deed het geweldig en ze wordt zelfs beter en beter. In de barrage maakte ze nog meer indruk dan in het parcours. Het is een merrie waar je geduldig mee om moet gaan. Ik neem haar samen met King Edward naar de finale vban de FEI Jumping World Cup.”

Grégory Wathelet: “Jumping Mechelen is voor ons een heel bijzonder event. Het publiek is geweldig. Ik  ben misschien vandaag wel de beste Belg. Maar hier wil ik eigenlijk winnen. Ik ben wel erg gelukkig met de prestatie van Bond Jamesbond De Hay. Hij is enorm verbeterd de voorbije maanden. Hij heeft me erg verrast. Ik ben heel benieuwd naar wat 2024 voor hem gaat brengen.”

Bart Vonck: “Dit was mijn allereerste FEI World Cup, het bracht veel druk en stress met zich mee. Het begin van de proef was spannend aangezien er al meteen een aantal ruiters opgaven. Ik ben blijven geloven in het plan dat ik had, er zaten veel grote kleppers in deze proef. Ik had gehoopt voor 8 ruiters in de barage maar jammergenoeg waren er een paar combinaties waar het geluk niet meteen mee zat. Uiteindelijk ben ik blij met 6 nulrondes, het was een goede en spannende proef.”

Scroll naar boven