Charlotte Fry wint de CDIW Grand Prix van de FEI Dressage World Cup

Stilte en genieten tijdens de eerste World Cup-proef op Jumping Mechelen 2023. In de CDIW Grand Prix van de FEI Dressage World Cup kregen we immers prachtige prestaties voorgeschoteld. De winnaar van de wedstrijd was Charlotte Fry uit Groot-Brittannië, die met haar paard Everdale een totaalscore behaalde van 76.152%. Everdale is een 14-jarige zwarte KWPN-hengst, met als afstamming Lord Leatherdale en Negro.

“Onze beste Grand Prix ooit”

Lottie Fry heeft een palmares om “u” tegen te zeggen. Maar deze proef met Everdale was voor haar toch extra speciaal: “Everdale was ge-wel-dig vandaag. Ik denk dat dit onze beste Grand Prix ooit was. Na Londen konden we nog wat kleinigheden verbeteren. Hij was super relaxed vandaag maar toch had hij nog zo veel energie en kracht. Het was zo leuk. Weer top om in Mechelen te zijn. Hier lopen veel echte enthousiastelingen rond. De sfeer is ongelooflijk om in te rijden en Everdale genoot ervan om in de kijker te lopen.”

Larissa Pauluis beste Belg

Op de tweede plaats eindigde Raphael Netz uit Duitsland met zijn paard Great Escape Camelot. Het duo behaalde een totaalscore van 73.152%. Great Escape Camelot is een 12-jarige donkerbruine KWPN-ruin van het KWPN -ruin uit Johnson TN (vm: Turbo Magic).

De derde plaats ging naar Marlies van Baalen uit Nederland en Habibi DVB, die een totaalscore behaalden van 73.109%. Habibi DVB is een 11-jarige vosse KWPN-ruin, met Blue Hors Don Schufro als vader (vm: Johnson TN).

De beste Belgische deelnemer in de wedstrijd was Larissa Pauluis, die met haar paard Flambeau de vierde plaats behaalde met een totaalscore van 72.500%. Flambeau is een 13-jarige bruine KWPN-ruin met als afstamming Ampere en Zeoliet. Larissa: “Ik ben tevreden. De aanleuning voelde beter aan dan de voorbije tijd. Hij maakte een foutje bij de eners en de uitgestrekte draf had wat meer gemogen. Daarom haalden we een lagere score dan normaal. Maar ik ben eigenlijk superblij met onze prestatie!”

Scroll naar boven