Yee-Haw! Fancy Dress Meets Western

Zijn de beste jumpingruiters ter wereld ook five star barrel racers?

Hoewel we nog een dikke maand moeten wachten op hét eindejaarsfeest voor paardenfans, lijkt Jumping Mechelen 2023 nu al een topeditie te worden. Een recordaantal ruiters neemt deel aan de voorrondes en droomt ervan te stralen in de Nekkerhal. Tickets vliegen de deur uit, sneller dan ooit tevoren. En de fans delen hun opwinding luid en duidelijk via social media. Geweldig gewoon!

Dringend tijd dus om dit enthousiasme te belonen met enkele “hot updates”!

Westernfeestje op 28 december

Jumping Mechelen staat niet alleen voor gezelligheid en topsport, maar ook voor spektakel en pure fun. Elk jaar staat er dan ook een speciale showproef op het programma waarin onze populairste topruiters volledig uit hun comfortzone stappen om hun fans op knotsgekke manieren te entertainen. Maar nooit eerder gingen ze zo ver. Over enkele weken ruilen ze hun witte rijbroeken in voor chaps, cowboy boots en bandanas. Want ze gaan de strijd aan in een echte barrelrace. Daarbij galopperen de deelnemers razendsnel door de piste terwijl ze hun paarden zo snel en kort mogelijk rond een aantal tonnen navigeren. Puur spektakel wordt het  … en natuurlijk hoort daar ook een onvergetelijke act bij.

Professionele voorbereiding

De springpaarden blijven op stal tijdens de Fancy Dress Meets Western-competitie. Want, net als jumping, is barrel racing echt specialistenwerk. Onze topruiters vormen een combinatie met ervaren Westernpaarden. Daarnaast krijgen ze zelf ook de nodige begeleiding.

Niemand minder dan William Junior Dougan van de gekende Gipsy Horses Ranch en voormalig Europees Kampioen Maxine Michiels zullen hen klaarstomen zodat ze op 28 december als volwaardige “wranglers” de Christmas Arena kunnen veroveren.

Maxine, die de ruiters zal trainen, gaat zelfs nog een stapje verder: “Jumping Mechelen wil uitpakken met barrel racing, en ik zal hen barrel racing geven! Ik ben momenteel op zoek naar top wedstrijdpaarden die voor spektakel kunnen zorgen. Ik neem aan dat de deelnemers allemaal een grote portie lef hebben en dat zal nodig zijn. Daarnaast is het voor springruiters wel even een aanpassing om met 1 hand te rijden. Ik weet dat ik daarop alvast ga moeten werken. En op snelheid natuurlijk. Onze competities worden op 1 of maximaal 2 seconden verschil gewonnen en ik verwacht dat de Fancy Dress Meets Western hierop geen uitzondering zal zijn.”

De deelnemers

Onze topruiters zullen in teams van 2 strijden voor de overwinning. Maar welke sterren zijn de dappere cowboys van dienst? De volledige deelnemerslijst blijft voorlopig even geheim. Maar Jumping Mechelen is al erg trots om het eerste team aan te kondigen. En dat zijn meteen twee publiekslievelingen: “Bronze Olympian” Niels Bruynseels en “Belgian Champ” Gilles Thomas.

Gilles is alvast laaiend enthousiast: “Ik heb nog nooit aan Western Riding gedaan. Het lijkt me geweldig! Als ik de kans krijg om mijn tanden te zetten in een nieuwe hippische uitdaging, grijp ik die met beide handen. Een tijdje geleden ging ik al eens mennen met Glenn Geerts. Onvergetelijk!  Barrel racing is erg spectaculair. Ik denk dat de Nekkerhal uit zijn dak zal gaan.”

Gilles, die dit weekend aan de start komt op de Global Champions Playoffs in Praag, kijkt nu al uit naar Jumping Mechelen: “Mijn familie is nauw betrokken bij de Kerstjumping. Ik woon, net als mijn teamgenoot Niels Bruynseels, niet zo ver van Mechelen. Het voelt voor ons als een thuiswedstrijd. De manier waarop het publiek daar voor ons supportert, daar kan ik enkel heel dankbaar voor zijn. Speciaal voor hen zullen we op 28 december een show van jewelste neerzetten.”

Mis het niet!

Wil je de Fancy Dress Meets Western niet missen? Reserveer dan nu je tickets voor 28 december (sessie 6). De proef is de afsluiter van de avond en start vlak na een andere fan favorite de Grote Prijs KBC Bank en Verzekeringen (CSI5*). Topsfeer gegarandeerd dus!

Fancy Dress Meets Western | 28 december 2023

Topsport, show en gezelligheid op Jumping Mechelen 2023

Jumping Mechelen vindt plaats tussen Kerst en Nieuw, van 26 tot en met 30 december. Er gaan maar liefst 3 FEI World Cups door: Jumping, Dressuur en Mennen. Daarnaast kan je er ook genieten van de JM Kids Day, met o.a. een optreden van de KetnetBand (26/12), JM Feest een indoor ambiancefestival waar o.a. Willy Sommers en 2Fabiola hun opwachting maken, de magische paardenshow Sercam (dagelijks) en de superschattige ministeeple race (dagelijks). Tickets gaan razendsnel de deur uit. Dus wees er snel bij!

Jumping Mechelen 2023 | 26-30 december 2023

Scroll naar boven