Jonge veiling, maar al top referenties!

Terwijl het team van Auction Mechelen zich volop voorbereidt op de editie van 2023, nemen wij graag de tijd om terug te kijken naar de vorige edities en een blik te werpen op de toekomst. Na 15 jaar van afwezigheid, werd er in 2019 naast de alom bekende finale van vrijspringen voor 2-jarige paarden, voor het eerst opnieuw een veiling gekoppeld aan deze competitie. In 2020 en 2021 werden we noodgedwongen verplicht on Auction Mechelen louter online door te laten gaan, en werd onze collectie uitgebreid met 3-jarige paarden. In 2022 vond er opnieuw een online en live veiling plaats. De referenties van Auction Mechelen zijn maximum 6 jaar, maar kunnen gezien hun jonge leeftijd al een indrukkend palmares voorleggen.

 • Veilingtopper van Auction Mechelen 2019, Requiem J&F Champblanc (Quaprice Du Bois Margot X Calvaro Z), won de vrijspringcompetitie en werd daarna verkocht naar Hilton Stables in België. Requiem werd in 2020 goedgekeurd voor de dekdienst bij Studbook Zangersheide, en werd succesvol uitgebracht in de PAVO hengstencompetitie door Maxime Tips en Brent D’Haese. Hij zal zijn sportcarrière verder zetten in Amerika.
 • Ashton DVO (Aganix Du Seigneur X Bisquet Balou vd Mispelare) werd verkocht naar Zwitserland, en is actief onder de zwitserse amazone Morgane Dassio. Zij waren actief op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken, en is succesvol in de internationale jonge paarden proeven.
 • Burletta Van De Donkhoeve Z (Bingo Des Sequoias Z X Heartbreaker) is een succesvolle merrie die uitkomt in de 6-jarige competities.
 • Rambo Van’t Zorgvliet (Cicero Z Van Paemel X Inshallah de Muze) zien we sinds kort onder het zadel van Jordy Van Massenhove, die hem met succes uitbrengt in de internationale proeven voor zesjarige paarden.
 • Rock N Roll MXL (Denzel Van’t Meulenhof X Elvis Ter Putte) springt zich in de kijker onder de Duitse vlag. Ze is internationaal succesvol in de rubrieken voor jonge paarden.
 • Roxette Van’t Recht Eind zien we onder het zadel van Marnick Spits en dit met veel succes. Zo werden ze onder andere in 2022 3de op het Belgisch kampioenschap voor 5-jarige paarden, en 2de in de troosting op het Wereldkampioenschap in Lanaken.
 • Ricardo Vd Veldbalie (Eldorado Vd Zeshoek X Thunder Vd Zuuthoeve) gaat ondertussen door het leven als RMS Rooney, werd in 2019 verkocht naar Ierland, waar hij in 2020 ook goedgekeurd werd. Ricardo is één van de populairste dekhengsten van zijn jaargang.
 • Rockstar V (Flamenco de Semilly X Cablo Z) was begin 2021 één van de smaakmakers op de veiling van het Westfaals Stamboek, en zal zijn sportieve carrière verder zetten in Amerika.
 • Veilingtopper van Auction Mechelen 2020, Quintino Royal Z (Quabri de L’Isle X Orlando) bleef in Belgische handen en werd in 2021 goedgekeurd voor de dekdienst bij Studbook Zangersheide. Hij is ondertussen succesvol in de jonge paarden proeven en hengstencompetitie onder het zadel van Olympisch ruiter Dirk Demeersman.
 • Naast Quintino Royal Z, werd ook Sugar Daddy VD Axelhoeve (Amadeo Van’t Vossenhof X Cumano) goedgekeurd voor de dekdienst bij Studbook Zangersheide. Sugar Daddy werd in 2020 verkocht naar Nederland.
 • Ricardo de W&S (Echo Van’t Spieveld X Plot Blue) was één van de smaakmakers van de 2020 collectie, en maakt deze verwachtingen met glans waar. Hij is de hoop voor de toekomst van de Ecuadoriaanse amazone Anna Carolina Sandoval.
 • Cortez Blue Vd Bisschop (Chacco Blue X Darco) verhuisde na Auction Mechelen 2020 naar Zwitserland, en werd in Frankrijk goedgekeurd voor Studbook Zangersheide.
 • Crispello V.V. Z (Colman X Cornet Obolensky) verliet België voor Hongarije en werd daar ook goedgekeurd als dekhengst.
 • Veilingtopper van de 2021 editie, Nemerald Op Den Hout (E-Ginton Z X Furiel) liet zijn rijbaarheid al opmerken tijdens de veiling, en bevestigt dit ook in de ring. Hij is internationaal succesvol in de internationale jongepaarden rubrieken onder Poolse vlag.
 • Toronto M werd ondertussen goedgekeurd als dekhengst voor BWP, en was actief op de belgische hengstencompetitie.
 • High-light Hazelarenhoekje Z (Heartbeat X Pikeur Lord Fauntleroy) haalde ook zijn dekbewijs, en is goedgekeurd voor SBS.
 • Absolute smaakmaker van de 2022 collectie, was Django Z (Dourkan Hero Z X Captain Fire) Deze imponerende hengst werd aangekocht door Stoeterij Zangersheide, en behoort tot één van hun beloftevolle dekhengsten.

Klik hier voor meer informatie over de veiling.

Abonneer je op onze

nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Scroll naar boven