WESTERNFEESTJE OP 28 DECEMBER 2023

Yee-Haw! Fancy Dress meets Western

Jumping Mechelen staat niet alleen voor gezelligheid en topsport, maar ook voor spektakel en pure fun. Elk jaar staat er dan ook een speciale showproef op het programma waarin onze populairste topruiters volledig uit hun comfortzone stappen om hun fans op knotsgekke manieren te entertainen. Maar nooit eerder gingen ze zo ver.

Ze ruilen hun witte rijbroeken in voor chaps, cowboy boots en bandanas. Want ze gaan de strijd aan in een echte barrelrace. Daarbij galopperen de deelnemers razendsnel door de piste terwijl ze hun paarden zo snel en kort mogelijk rond een aantal tonnen navigeren. Puur spektakel… en natuurlijk hoort daar ook een onvergetelijke act bij.

DEELNEMERS

Cowboys van dienst

Onze topruiters strijden in teams van 2 voor de overwinning. Maar welke sterren zijn de dappere cowboys van dienst? Je ontdekt het hier!

Niels Bruynseels en Gilles Thomas

Het eerste team is meteen een knaller. Niemand minder dan “Bronze Olympian” Niels Bruynseels en “Belgian Champ” Gilles Thomas verenigen de krachten in onze barrelrace.

Gilles is alvast laaiend enthousiast: “Ik heb nog nooit aan Western Riding gedaan. Het lijkt me geweldig! Als ik de kans krijg om mijn tanden te zetten in een nieuwe hippische uitdaging, grijp ik die met beide handen. Een tijdje geleden ging ik al eens mennen met Glenn Geerts. Onvergetelijk!  Barrel racing is erg spectaculair. Ik denk dat de Nekkerhal uit zijn dak zal gaan.”

Gilles kijkt nu al uit naar Jumping Mechelen: “Mijn familie is nauw betrokken bij de Kerstjumping. Ik woon, net als mijn teamgenoot Niels Bruynseels, niet zo ver van Mechelen. Het voelt voor ons als een thuiswedstrijd. De manier waarop het publiek daar voor ons supportert, daar kan ik enkel heel dankbaar voor zijn. Speciaal voor hen zullen we op 28 december een show van jewelste neerzetten.”

Jérôme Guery en Mathieu Guery

Het tweede team dat aan de start zal komen van onze Fancy Dress meets Western is de grote Jérôme Guery en zijn zoon Mathieu Guery.

Met Jérôme’s jarenlange ervaring en Mathieu’s jeugdige dynamiek, belooft Team Guery niet alleen een adembenemende race, maar ook een onvergetelijk schouwspel.

Zullen vader en zoon genoeg op elkaar kunnen inspelen om dit spektakel te winnen? Mis het niet!

Kevin Jochems en Jos Verlooy

Ook deze iconen uit de jumpingwereld betreden een nieuw terrein door zich onder te dompelen in de wereld van het westernrijden.

In de sfeervolle setting van de Christmas Arena, transformeren Kevin Jochems en Jos Verlooy van top springruiters naar meesterlijke cowboys. Een niet te missen spektakel waarin ze een andere kant van hun rijkunsten laten zien.

Patrik Spits en Thibeau Spits

Duo nummer 4, Patrik Spits en Thibeau Spits, zijn ondertussen Fancy Dress Royalty: Vader en zoon, deden eerder al mee met voorgaande edities. We zijn extra benieuwd hoe zij deze uitdaging te lijf gaan. Zouden ze even succesvol zijn in cowboyboots als met hun rijlaarzen? Kom het met ons ontdekken!

Jules Van Hoydonck en Tristan Guisson

Opkomend talent zal je zien schitteren in onze barrelrace! Team 5 bestaat uit Jules Van Hoydonck en Tristan Guisson.

Deze jonge talenten zijn op weg om de top te bereiken in de internationale springsport.

Deze vrienden wonnen samen een zilveren medailles op het EK Jumping met het Young Riders-team.

Ook individueel hebben ze al sterke prestaties neergezet. Zo won Jules Van Hoydonck dit jaar het BK voor Young Riders. En Tristan won ook een individuele zilveren medaille op het EK.

Christian Ahlmann en Daniël Deusser

Last but not least… Christian Ahlmann en Daniël Deusser vormen samen ons laatste team!

Fancy Dress meets Western goes international! Deze Duitse springruiters zijn ab-so-lu-te toppers van formaat in de jumping. Zullen ze ook zo schitteren in de western-discipline? Mis het niet!

Professionele voorbereiding

De springpaarden blijven op stal tijdens de Fancy Dress Meets Western-competitie. Want, net als jumping, is barrel racing echt specialistenwerk. Onze topruiters vormen een combinatie met ervaren Westernpaarden. Daarnaast krijgen ze zelf ook de nodige begeleiding.

Niemand minder dan William Junior Dougan van de gekende Gipsy Horses Ranch en voormalig Europees Kampioen Maxine Michiels zullen hen klaarstomen zodat ze op 28 december als volwaardige “wranglers” de Christmas Arena kunnen veroveren.

William Junior Dougan
Maxine Michiels

Maxine, die de ruiters zal trainen, gaat zelfs nog een stapje verder: “Jumping Mechelen wil uitpakken met barrel racing, en ik zal hen barrel racing geven! Ik ben momenteel op zoek naar top wedstrijdpaarden die voor spektakel kunnen zorgen. Ik neem aan dat de deelnemers allemaal een grote portie lef hebben en dat zal nodig zijn. Daarnaast is het voor springruiters wel even een aanpassing om met 1 hand te rijden. Ik weet dat ik daarop alvast ga moeten werken. En op snelheid natuurlijk. Onze competities worden op 1 of maximaal 2 seconden verschil gewonnen en ik verwacht dat de Fancy Dress Meets Western hierop geen uitzondering zal zijn.”

HET PROGRAMMA

FEI World Cups, amateurwedstrijden, shows, party’s … en nog veel meer

Meer dan 70 wedstrijden en shows, verdeeld over 2 arena’s en 5 onvergetelijke dagen: op Jumping Mechelen valt voor iedereen iets fantastisch te beleven.

Scroll naar boven