30 december 2022

Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW

Met vijf waren ze, drie Belgen en twee Duitsers. Zij kwamen als enige foutloos uit de eerste ronde. De parcoursbouwers onder leiding van Eddy Geysemans hadden alweer een uitdagend parcours uitgewerkt voor het uitgebreide deelnemersveld van wereldklasse. Het Mechelse publiek zat na een sterke eerste ronde op het topje van hun stoel, klaar voor een straffe barrage.

Dat werd het ook. Hans-Dieter Dreher (GER), Pieter Devos (BEL), Gilles Thomas (BEL), Daniel Deusser (GER) en Wilm Vermeir (BEL) kregen een laaiend enthousiast publiek en zij bezorgden hen één na één nagelbijtende momenten. Een kort verslag.

Het was Dreher die met zijn Holsteinerhengst Cous Cous (Cachas x Lasino) als eerste het beste van zichzelf gaf én meteen van het hout kon blijven. Met een straffe tijd van 35.19 seconden was de toon gezet. Eerste Belg Pieter Devos en Mom’s Toupie de la Roque (Kannan x Nabab de Reve) mocht als tweede de Nekkerhal in vuur en vlam zetten. Ook hij kon foutloos blijven maar met 36.1 seconden kon hij nét niet sneller. Het publiek zette de hoop dan volledig op Gilles Thomas. De publiekslieveling kon het de Nekkerhal niet luider laten adem happen, toen zijn paard Calleryama (Cassal x Contender) op de laatste sprong de bocht miste. Nog twee ruiters aan zet: de Duitser Daniel Deusser kwam met Scuderia 1918 Tobago Z (Otalengo x Mr Blue) en Belg Wilm Vermeir kwam met Iq van het Steentje (Toulon x Kannan) aan zet. Deusser reed een perfecte rit en het publiek ging uit zijn dak: kan het nog spannender? Maar neen hoor.. Scuderia kwam met 35.39 seconden twintig honderdsten na Cous Cous over de meet. Nog één kans om Hans-Dieter Dreher van de troon te stoten en alle ogen waren gericht op de Belg Wilm Vermeir. Nooit was het zo stil in de Nekkerhal toen het publiek de tijd in de gaten kreeg. Wilm Vermeir kwam, zag en overwon! Het dak ging er af! Eindelijk terug een Belg die met de LONGINES FEI Wereldbeker presented by BMW van Mechelen aan de haal gaat!

Dat bracht op het podium:

  1. Wilm Vermeir  – Iq van het Steentje
  2. Hans-Dieter Dreher – Cous Cous
  3. Daniel Deusser – Scuderia 1918 Tobago Z

Eindelijk weer een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir sinds 2011 toen Gregory Wathelet de wereldbeker won.

Wilm Vermeir:

“Dit is echt ongelooflijk. Wat een overwinning. Dit paard, onze IQ is echt geweldig. Hij is een familiepaard, we doen hem nooit weg. Het is geen gemakkelijk paard maar ik ken hem al zo lang. De laatste wedstrijden stond hij zeer scherp maar hij miste ritme na een periode van rust. Dat ritme zat er vandaag duidelijk wel in. Ik ben ongelooflijk trots.”

Hans-Dieter Dreher:

“Het publiek hier is echt ongelooflijk. Ik ben zeer blij met mijn resultaat als tweede. Ik ben zeer blij dat ik hier in Mechelen mocht rijden en hoop de volgend jaar terug te komen.”

Daniel Deusser

“Het was niet gemakkelijk om nog sneller te zijn. Ik had in de bochten nog een tandje bij kunnen steken, maar ik ben best tevreden met mijn resultaat.”

Deusser is dankzij zijn derde plaats zo goed als zeker van een kwalificatie van de Wereldbekerfinale in Omaha. “Dit resultaat geeft mij de mogelijkheid om Tobago in januari wat rust te geven. Zo kunnen we ons goed voorbereiden op de wereldbekerfinale. Ik ga zeker en vast nog wel wedstrijden rijden én hopelijk ook winnen, maar de druk is nu minder hoog.”

Deze editie van de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW was alweer fenomenaal en weergaloos. Het publiek in Mechelen kreeg een prachtige wedstrijd te zien en motiveerde de ruiters met hun luidkeelse aanmoedigingen om het beste van zichzelf te geven. Dankzij de samenwerking met partner BMW konden de ruiters ook strijden voor een mooie som prijzengeld: maar liefst 250 000 euro werd verdeeld. Bovendien reed Wilm Vermeir naar huis met de iconische BMW M1 35i. Kortom: een wedstrijd om de vingers bij af te likken!

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk