30 december 2022

Willem Greve en Highway M TN winnen de Grote Prijs Sport Vlaanderen CSI5*

Het was tandenbijten op donderdagavond in de Christmas Arena. Want de 39 deelnemers aan de Grand Prix kregen een uitdagend parcours voor de kiezen. Slechts 5 van hen lieten alle balken liggen. Tijd voor een jump-off dus:

Thibault Philippaerts, toonde zich de titel van “Talent van het jaar” meer dan waardig. Maar Derby De Riverland (Kannan x L’arc de Triomphe) raakte een balkje in de barrage: 4 strafpunten. Jeroen Appelen en Moningo – D van’t Heyveld (Thunder van de Zuuthoeve x Brown Boy) hadden meer geluk. Met een knappe, snelle en foutloze ronde snelden ze naar de voorlopige toppositie. Maar niet voor lang. Want met een ronduit spectaculaire rit werden ze meteen de loef afgestoken door de Nederlandse Willem Greve en Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek x Chellano Z). Even leek het alsof Olivier Philippaerts hem een koekje van eigen deeg zou geven maar die kreeg met H&M Legend Of Love (Landzauber x Corgraf) een zeer ongelukkige fout op de allerlaatste sprong en reed bijzonder ontgoocheld de piste uit. Toen ook de Zwitser Edouard Schmitz met Gamin van’t Naastveldhof  (Tannenhof’s Chacco Chacco x Toulon) de eerste balk aftikten van de dubbelsprong was het feestje geklonken voor Willem Greve.

Het was een serieuze proef,” puft een dolgelukkige Willem Greve. “Ik was halverwege de barrage aan zet. Dan moet je altijd risico’s nemen. En het is goed voor me uitgedraaid. Winnen in de Nekkerhal was trouwens heerlijk, … echt heerlijk. Dat publiek, die sfeer, … ongekend! De Belgen joelen misschien wat harder voor een landgenoot maar je voelt gewoon aan alles dat ze enorm van onze sport houden. Het publiek zit vol met uitbundige, gepassioneerde jumpingfanaten en dat maakt winnen op Jumping Mechelen extra speciaal.”

Ondertussen stijgt vandaag de spanning voor de Longines FEI World Cup Jumping. Ook Willem komt er aan de start: “Ik voel me goed en hoop dan ook dat ik nog iets moois kan neerzetten in de wereldbeker.”

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk