26 december 2022

Thibault Philippaerts: Talent van het Jaar 2022

Waar de Belgische jumpingjeugd aan de start komt gaan ze zowel individueel als in teamverband aan de haal met een rits medailles. Het EK Jumping in Oliva afgelopen zomer was opnieuw een ware succesreeks. Zo ook voor Thibault Philippaerts. De derde Philippaerts-telg won er bij de Young Riders de gouden teammedaille en behaalde er individueel met Derby de Riverland de zilveren medaille. Daarnaast kwam Thibault dit jaar aan de start van tal van internationale wedstrijden en behaalde hij heel wat mooie resultaten op 3* en 4* niveau. 

Dat maakt van hem het Talent van het Jaar 2022 en de opvolger van Alexander Housen die de eer in 2021 ten beurt viel. Als Talent van het Jaar ontvangt Thibault vanuit Paardensport Vlaanderen een individueel trainingspakket ter waarde van € 7.500 en een prachtige trofee die hij naast die van zijn broers in de kast kan zetten. Want ook Nicola (2011) en Olivier (2012) werden in het verleden gekroond tot Talent van het Jaar. 

“Het Talent van het Jaar worden is een hele grote eer, als je ziet wie er allemaal kans maakte en welke sterke jeugd we hebben in België. Ik ben zeker vereerd dat ik dit jaar Talent van het Jaar mag worden. Er hadden er ook zeker vier anderen op deze plaats kunnen zitten! Ik ben heel dankbaar voor iedereen die me gesteund en geholpen heeft!”, vertelt Thibault. 

Dit jaar is er ook een eervolle en speciale vermelding voor eventingruiter Jarno Verwimp en jumpingamazone Aurelia Guisson. Aurelia was de populairste tijdens de publieksstemming op de website van Paardensport Vlaanderen. Dat had ze waarschijnlijk te danken aan haar knappe prestaties afgelopen zomer, toen ze de gouden teammedaille en zilveren individuele medaille behaalde op het EK Jumping voor Juniors in Oliva.

Ook eventingruiter Jarno Verwimp verdient een vermelding voor zijn knappe prestaties van afgelopen seizoen. In zijn eerste jaar als senior werd hij geselecteerd voor het WK in Pratoni, waar hij dankzij een mooie foutloze cross de 28e plaats behaalde. Hij was op de Nations Cup in Arville ook lid van het winnende Belgisch team en werd met zijn 11e plaats ook beste Belgische ruiter op de CCI4* in Luhmuhlen. 

Het Talententeam, powered by Cavalor, bevat tal van ongelofelijke getalenteerde en veelbelovende ruiters en amazones uit de disciplines jumping, dressuur en eventing. In 2023 zijn er 68 ruiters opgenomen in het Talententeam, dat bestaat uit het A-kader, B-kader, de High Potentials en sinds vorig jaar ook het Toekomstkader voor de jongste beloftevolle ruiters. De toekomst ziet er veelbelovend uit. Volgende ruiters zijn in 2023 opgenomen in het A-kader van het Talententeam: jumpingruiters Zoé Conter, Aurelia Guisson, Tristan Guisson, Alexander Housen, Thibault Philippaerts, Evelyne Putters, Thibeau Spits, Gilles Thomas, Roy Van Beek, Maartje Verberckmoes, eventingruiter Jarno Verwimp en dressuuramazones Jette De Jong en Lauranne Lammens.

Het volledige Talententeam 2023 kan via deze link bekeken worden.

Bron: Paardensport Vlaanderen

Foto: Studio Temps De Poses paardenfotograaf.beequnews.be

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk