27 december 2022

Quick Touch JW Van’t Meulenhof en Tim Prouvé winnen de Zangersheide-proef voor 6-jarige hengsten

De tweede dag van Jumping Mechelen staat voor een groot deel in het teken van de hengstenproeven. In de vooravond streden 18 indrukwekkende jonge beloften in een parcours van 1.30 meter hoog voor de titel van beste 6-jarige hengst. 5 van hen, stuk voor stuk Belgisch gefokt, legden het parcours foutloos af. Uiteindelijk ging de overwinning naar Quick Touch JW Van’t Meulenhof (Kannan x Elvis ter Putte | BWP), gefokt door Bvba ’t Meulenhof & Jan Wuytack en in eigendom van de familie Prouvé.

Het was ook Tim Prouvé die de bruine hengst netjes naar de overwinning reed. Vader Bert zag dat het goed was:

Ik ontdekte Quick Touch via Facebook. Een Franse klant van me postte een video van een knappe hengst waarvan de afstamming me enorm aansprak. Hij was maar net zadelmak maar sprong extreem. Eigenlijk kon je er door zijn weinige ervaring niet veel over zeggen maar dat paard sprak me meteen enorm aan.” Op 4-jarige leeftijd nam Quick Touch dus zijn intrek in Het Prova-Hof. Bert: “En toen kwam corona. Dus veel wedstrijdervaring heeft hij in zijn beginjaren niet opgedaan. Maar dat heeft hem niet gehinderd. Quick Touch presteerde top op het WK voor jonge paarden in Zangersheide. Hij loopt voortdurend finales en eindigt ook vaak vooraan.”

De grootste kwaliteiten van zijn hengst zijn volgens Bert duidelijk: “Quick Touch heeft een fantastisch voorbeen, is zeer voorzichtig en loopt van nature perfect voorwaarts. Daarnaast heeft hij een geweldige, “chille” mentaliteit. Maar hij weet donders goed wanneer het spelletje begint en het tijd is om te presteren.”

Een fokker zou van minder enthousiast worden, maar voorlopig staat Quick Touch nog niet ter dekking. Bert: “In eerste instantie staat de sport voor ons centraal. Als hij zich bewijst, in de hengstencompetities bijvoorbeeld, bieden we hem in de toekomst wel ter dekking aan.” Met de overwinning in de felbegeerde Zangersheide-proef in Mechelen lijkt dat alvast in orde te komen.

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk