26 december 2022

Koen Vereecke wint Belgian Indoor Championship, presented by Paardensport Vlaanderen en Avant

Op deze feestdag vol ambiance, muziek en show, zou je bijna vergeten dat we op Jumping Mechelen ook vijf dagen smullen van ab-so-lute topsport. De crème de la crème van de Belgische jumpingsport had voor ons publiek nog een prachtig spektakel in petto. Ze deden allemaal maar al te graag een gooi naar de titel van Belgisch Indoor Kampioen.

40 ruiters kwamen aan de start. Maar slechts negen van hen schopten het tot de barrage. Daaronder de winnaar van 2019, Andres Vereecke, en zijn vader Koen. Die laatste schreef deze proef – hetzij onder een andere naam – al meermaals op zijn naam. Met een razendsnelle barrage op de Selle Français Arioso du Bois (Rock’N Roll Semilly x Qredo De Paulstra) was het uiteindelijk de vader die de zoon onttroonde.

Hard rijden, dat was mijn strategie in de barrage,“ vertelt een dolgelukkige Koen Vereecke na afloop van de proef. “Ik wou gewoon de snelste zijn en voor mij zat het mee. Andres had wat pech in de barrage. Ik zag het gebeuren op de schermen. En natuurlijk is dat erg jammer. Maar ik ben toch ook blij dat ik hier nu op het hoogste schavotje sta.”

Ook Arioso was helemaal in zijn nopjes: “Ik ken dat paard zo goed. Ik voelde al in de inrijpiste dat het erin zat. Soms is hij wat rustiger en dan springt hij meestal goed foutloos rond. Maar vandaag was hij erg speels tijdens het opwarmen. En wanneer hij me dat gevoel geeft, weet ik gewoon dat hij volop voor de overwinning gaat. Of misschien was het wel de magie van Jumping Mechelen. Het voelt zo goed om hier terug te zijn.”

Als winnaar van het Belgian Indoor Championship, presented by Paardensport Vlaanderen en Avant mag Koen Vereecke een gloednieuwe Avant-machine mee naar huis nemen. “Ik heb er al eentje waar ik regelmatig mee aan het werk ben in de stallen. Ik ben er dus erg blij mee!

Foto’s: Studio Temps De Poses – Jumping Mechelen

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk