28 december 2022

KBC Bank & Verzekering: Lars Kersten snelt naar de overwinning

Maar liefst 42 ruiters kwamen aan de start vanavond voor de razend spannende KBC Bank & Verzekering vijfsterren competitie. Aan spektakel geen gebrek: het werd een proef om de vingers bij af te likken en topsport van het hoogste niveau. Op een hoogte van 1m50 konden 13 combinaties foutloos blijven en doorstoten naar de barrage, waaronder 6 Belgen.

Een korte samenvatting van een adembenemende barrage: het was de jonge Belg Thibeau Spits die als eerste Belg aan start kwam met een scherpe eerste tijd, maar King van Essene tikte de laatste twee sprongen aan en het duo eindigde met 8 strafpunten. Meteen erna kon Belg Jos Verlooy zijn Igor door het parcours loodsen. Hij kon als eerste van het hout blijven en bleef foutloos met een tijd van 36.85 seconden. De Duitser Hans-Dieter Dreher bezorgde het publiek een nagelbijtende ronde, maar helaas: de laatste balk viel. De Zweedse Erica Swartz danste met Madonna een foutloze rit met een tijd van 37,84. Willem Greve nam meer risico’s en zette een pijlsnelle prestatie met Grandorado TN. De time to beat? 35,82 seconden. Uit Groot-BrittanniĆ« kwam dan amazone Georgia Tame met Curiano van Maarle Z aan de start. Ook zij bleef foutloos met een tijd van 36,43 seconden. Terug een Belg in de piste: Pieter Devos met Claire Z maakte het publiek helemaal wild. Met een foutloze ronde en alweer een sterkere tijd: 35,67 seconden. Kan het nog rapper, vraagt u zich af? Ja hoor! De Nederlander Lars Kersten zorgde alweer voor een sterkere tijd. In 35,31 seconden bracht hij zijn KWPN-merrie Hallilea naar de finish. Wie kan nog sneller? Met Nicola Philippaerts in de ring hoopte het publiek duidelijk op een overwinning. De spanning was te snijden, maar helaas – met 36.28 kon publiekslieveling Nicola foutloos blijven, de snelste was hij niet. Ook verdienstelijke pogingen van Belgen Niels Bruynseels (Matador), Gilles Thomas (Luna van het Dennehof) en de Poolse ruiter Przemyslaw Konopacki (Home-Run), maar zij hielden het niet foutloos.

Na een weergaloze barrage was het dus de Nederlander Lars Kersten die met de overwinning van de KBC Bank & Verzekering competitie aan de haal gaat. Pieter Devos en Claire Z worden tweedes en Willem Greve met Grandorado TN N.O.P. sluit de top 3 af. Nicola Philippaerts werd 4des met Luna van’t Ruytershof Z.

Kortom, de traditionele KBC Bank & Verzekering vijfsterren competitie werd alweer een adembenemende wedstrijd en bevestigde ruimschoots zijn vaste waarde in het programma van Jumping Mechelen. De jarenlange samenwerking tussen KBC Bank & Verzekering en Jumping Mechelen staat garant voor topsport op het hoogste niveau Ć©n de investering in de talenten van de toekomst. De uitgebreide Belgische aanwezigheid in de deelnemerslijst vanavond bewijst alweer hoe investeren in de talenten van de toekomst, duidelijk loont tot topresultaten.

Lars Kersten, winnaar KBC Bank & Verzekering competitie

Wat een overwinning! Het werd een heel spannende barrage en eerlijk.. ik dacht dat ik nog sneller kon hoor! Hier en daar was er nog wel ruimte om nog sneller te gaan. Het publiek ging helemaal uit zijn dak en hun enthousiasme deed veel deugd. Mijn merrie is in topvorm en ik kijk er naar uit om vrijdag hier opnieuw met haar te schitteren.

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk