9 december 2022

Jumping Mechelen in een notendop

Jumping Mechelen is een internationaal indoor paardensportevent dat traditioneel doorgaat tussen Kerst en Nieuwjaar. Dit jaar viert Jumping Mechelen haar 40e verjaardag met een grote feesteditie. Met een dag speciaal voor de allerkleinsten, een avond vol optredens en maar liefst 3 grote Wereldbekerwedstrijden belooft het weer een succes te worden.

JM Kids Day op 26 december (overdag)

De eerste dag van Jumping Mechelen staat helemaal in het teken van de jeugd. Met spectaculaire shows en randanimatie voor jong en oud, een bezoekje van de Kerstman en de welbekende Mini Steeple is er entertainment voorzien voor het hele gezin. Het hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld het optreden van #LikeMe en de kans om hen te ontmoeten tijdens een van de twee meet and greets. Naast #LikeMe treden ook de wereldberoemde Vliegende Fransman Lorenzo, 2 Step Dance Company en het spectaculaire Trick Triding Team op. Natuurlijk kan je ook kijken naar verschillende dressuur- en springwedstrijden.

JM Feest op 26 december (avond)

Op maandagavond 26 december viert Jumping Mechelen feest. De Christmas Arena wordt omgetoverd tot een grote dansvloer waar je de benen kan losgooien tijdens verschillende optredens. Willy Sommers, Sam Gooris, Gunther Neefs, Gene Thomas, Belle Perez en Bart Kaëll zorgen voor een avond vol muziek van Vlaamse bodem. De Drie Tenoren brengen live het enige echte Jumping Mechelen Lied en Party DJ Wim sluit de avond af met een knallend feestje. Natuurljik komt er ook paardensport aan te pas. Zo staat het Belgisch Indoor Kampioenschap over een hoogte van 1m45 op de agenda.

Drie Wereldbekerwedstrijden

Het hoogtepunt van Jumping Mechelen is voor veel paardensportliefhebbers de Longines FEI World Cup jumping op vrijdag 30 december. Elk jaar opnieuw zit de Nekkerhal tot in de nok gevuld voor deze spannende springwedstrijd. Dressuurliefhebbers kunnen genieten van de FEI Dressage World Cup op donderdag 29 december. De week wordt afgesloten met de daverende vierspan koetsen die strijden om de FEI World Cup Driving op vrijdagavond. Spanning gegarandeerd tijdens deze drie internationale proeven! Wist je trouwens dat op Jumping Mechelen doorheen de week ook de beste internationale springpony’s strijden om hun eigen “wereldbeker”, de FEI Jumping Ponies’ Trophy?


Wedstrijden op nationaal en internationaal niveau

Jumping Mechelen verenigt paardenliefhebbers vanuit heel België. Zowel amateurs als professionals komen er aan bod. Lokale springruiters konden zich kwalificeren voor de finales van de JM Indoor Masters die de hele week doorgaan. Ook voor de dressuurruiters zijn er heel wat nationale proeven voor pony’s en paarden. Wie graag de internationale ruiters aan het werk ziet, kan kiezen uit een mooi aanbod aan internationale spring- en dressuurproeven. Voor de jonge paarden is er de finale van het vrijspringen met achteraf de veiling van 2-jarige springpaarden. Voor elk wat wils dus.
Ontdek hier het volledige programma.

Meer dan enkel sport

Naast de verschillende wedstrijden kan je op Jumping Mechelen naar hartenlust shoppen, genieten van een hapje en een drankje en heel wat informatie inwinnen bij de verschillende standhouders. Verschillende shows en demo’s zorgen voor een gevuld programma voor jong en oud, groot en klein.

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk