15 december 2022

In de kijker: mennen

Het is een traditie waar we voorlopig nog niet naar uitkijken. Maar elk jaar sluiten we al zakdoek-zwaaiend Jumping Mechelen af met de ereronde van de FEI Worldcup Driving. Dat deze sport een spektakel is om van te smullen weten we al langer. Maar wat er allemaal bij het leven van een vierspanmenner van wereldklasse komt kijken, is minder gekend.

Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. Daarbij krijgen we de hulp van Glenn Geerts die dit jaar voor het 10de opeenvolgende jaar deelneemt aan Jumping Mechelen. Wij brachten een bezoekje aan zijn stallen in Oostmalle en stelden hem enkele vragen om hem en de mensport beter te leren kennen.

Glenn Geerts

Glenn groeide op tussen de paarden. Zijn opa Achille Snoeys was actief als vierspanmenner en nam Glenn van kleins af aan mee op wedstrijd. Glenn zelf leerde mennen met zijn shetlander Dolly. Al snel breidde hij uit naar een vierspan shetlanders. Later volgde een vierspan Welsh pony’s en sinds 2010 is heeft hij vier prachtige paarden in zijn span lopen. Glenn werd op Jumping Mechelen al een aantal keer vierde en droomt ervan om Vlaanderens kerstjumping te winnen. Gezien zijn prachtige prestaties dit wereldbekerseizoen zou dat dit jaar misschien wel eens gebeuren…  

Wereldbeker Vierspan

Daverende tribunes, prachtige koetsen en een piste vol hindernissen. De FEI World Cup Driving is een proef vol spanning en sfeer. De menners moeten samen met hun vierspan het hindernissenparcours foutloos en zo snel mogelijk afleggen.

Op donderdag 29 december staat de warming-up op het programma. De deelnemers krijgen dan de kans om het parcours al een eerste keer te rijden en te verkennen. Dit is een belangrijk onderdeel, want een goede voorbereiding is het halve werk. De startlijst voor de warming-up wordt geloot en op dag twee starten de deelnemers in omgekeerde volgorde van dag één.

Op vrijdagavond 30 december starten de deelnemers weer met een schone lei. De drie besten strijden tijdens de drive-off voor de overwinning. Wie gaat er dit jaar met de beker naar huis? Bestel je tickets voor vrijdag 30 december en wees erbij op deze spannende wedstrijd!

Meer weten over de World Cup? In dit filmpje vertelt Glenn wat je kan verwachten.

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk