29 december 2022

Dinja Van Liere wint de FEI Dressage World Cup in Mechelen

Het was een prachtig plaatje: drie prachtige amazones met glinsterende helmen een stralende glimlach, mooi op een rijtje in de prijsuitreiking van de felbegeerde FEI Dressage World Cup.

Ze hadden het Mechelse publiek op hun hand. Want dat had net genoten van een waar spektakel. De amazone die uiteindelijk het meeste indruk maakte was de Nederlandse Dinja Van Liere. Met de KWPN’er Hermes N.O.P. (Easy Game x Flemmingh)danste ze naar een winnende score van 85,815%.

Haar landgenote, en de winnares van 2019, Emmelie Scholtens en Desperado (Vivaldi x Havidoff) legde haar met een totaal van 83,865% het vuur aan de schenen maar kon haar titel net niet verlengen. Wereldkampioene Charlotte Fry haalde met Everdale (Lord Leatherdale x Negro) brons binnen voor het Verenigd Koninkrijk (83.725%).

Nederland boven op alle vlakken want de drie dames wonen allemaal in Nederland en berijden een Nederlands paard met Nederlandse vader. Beste Belgische was Larissa Pauluis met Flambeau (Ampere x Zeoliet). Zij was na afloop best positief: “Ik was redelijk tevreden met mijn paard. Soms is hij wat gespannen maar dat was nu niet het geval. Mijn doelen? Ik zou enorm graag met een team sterke Belgen naar de Olympische Spelen trekken.”

Charlotte Fry’s Everdale keerde pas recent terug uit een lange wedstrijdbreak. Charlotte: “Everdale was goed vandaag, veel meer ontspannen dan gisteren. Hij houdt ook erg van zijn Freestyle en dat helpt natuurlijk wel. Hij zette echt zijn beste beentje voor.”

Emmelie Scholtens was ook erg trots op Desperado: “Ik was zo tevreden over hem. Hij deed erg zijn best. Ik hou van de sfeer in deze arena. En Desperado kon er duidelijk goed in presteren.”

Winnares Dinja Van Liere voelde ook wel wat spanning: “Dat is misschien wel een puntje wat overall wat kan verbeteren maar ik ben uiteraard enorm gelukkig met dit resultaat en deze overwinning. Volgend jaar focus ik me in de eerste plaats op de Europese kampioenschappen.

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk