22 december 2022

Wereldkampioenen en Olympische medaillewinnaars gaan de strijd aan op Jumping Mechelen.

Nog nooit keek de paardenwereld zo sterk uit naar Jumping Mechelen. Paardenfans moesten hun vaste afspraak tussen kerst en nieuw niet alleen 2 jaar missen. Maar dit jaar staat er ook een extra speciale editie op het programma om de 40ste verjaardag van Vlaanderens Kerstjumping te vieren. Daar doen we nu nóg een schepje bovenop door een ronduit spectaculair deelnemersveld aan te kondigen. Zowel de huidige wereldkampioen jumping als de wereldkampioen dressuur zakt af naar de Nekkerhal. Bovendien kunnen bezoekers ook tal van Olympische medaillewinnaars aan het werk zien.

Longines FEI World Cup Jumping

Op vrijdagnamiddag 30 december vindt de Longines FEI World Cup Jumping plaats. Op de deelnemerslijst zien we heel wat bekende gezichten terugkeren naar de Nekkerhal. Zo zullen alle winnaars van de voorbije maar liefst 8 edities opnieuw hun kans wagen: Daniel Deusser (DL | 2019, 2013), Christian Ahlmann (DL | 2018, 2015), Harrie Smolders (NL, 2017), Roger-Yves Bost (FRA | 2016), Simon Delestre (FRA | 2014) en wereldkampioen en huidig nummer 1 van de wereld Henrik Von Eckermann (SWE | 2012) zouden maar al te graag de Mechelse Wereldbeker nóg eens op hun naam zetten.

Daarnaast is het ook uitkijken naar heel wat andere Belgische publiekslievelingen en internationale kleppers. Denk maar aan Jerôme Guery (Team Brons Olympische Spelen Tokyo), Pieter Devos (Team Brons Olympische Spelen Tokyo), Niels Bruynseels, Thibeau Spits, Jos Verlooy en nog vele anderen.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden.

FEI World Cup Dressage

Op woensdag en donderdag zijn alle ogen gericht op de dressuurruiters. Dit jaar mag Jumping Mechelen tijdens de FEI World Cup Dressage onder andere wereldkampioene Charlotte Fry verwelkomen. Ook de winnares van 2019, de Nederlandse Emmelie Scholtens, is opnieuw van de partij. Daarnaast nemen heel wat Belgische dressuurruiters deel op Jumping Mechelen. Met onder andere Belgisch kampioene Larissa Pauluis (Olympische Spelen Tokyo), Jorinde Verwimp (Olympische Spelen Rio), Domien Michiels (Olympische Spelen Tokyo) en Charlotte Defalque heeft België heel wat troeven in handen.

Enkele andere internationale ronkende namen zijn Frederic Wandres (DL | Winnaar FEI World Cup Madrid 2022 en nummer 9 op de wereldranglijst, Thamar Zweistra (NL | 3de FEI World Cup Madrid 2022), Dinja Van Liere (NL | nummer 9 op de wereldranglijst), Nanna Skodborg Merrald (nummer 10 op de wereldranglijst).

Mede-organisator en Belgisch bondscoach Jeroen Van Lent kijkt alvast erg uit naar de dressuurdagen op Jumping Mechelen: “Dit is één van de mooiste deelnemerslijsten die we in jaren hadden. Maar niet alleen op Wereldbekerniveau is dit een topjaar. Ook in de kleine toer mogen we echt spektakel verwachten.

De volledige lijst met deelnemers kan je hier terugvinden.

FEI World Cup Driving

De beste menners ter wereld zijn op donderdag en vrijdag van de partij voor de FEI World Cup Driving. 7 menners zullen samen met hun vierspan de tribunes van de Nekkerhal doen daveren. Voor Glenn Geerts is dit een speciale editie. Hij doet namelijk al voor de tiende keer mee en hoopt dit jaar in de top 3 te eindigen. “De drive-off mogen rijden voor eigen publiek, daar droom ik al van sinds ik klein was”, vertelt Glenn. Met Glenn Geerts en Dries Degrieck heeft België twee sterke deelnemers in deze wedstrijd. Op de deelnemerslijst zien we onder andere ook Bram Chardon, de winnaar van de Wereldbeker finale in Leipzig 2021/2022.

De lijst met alle deelnemers vind je hier terug.

Bestel je tickets

Vergeet niet om tijdig je tickets te bestellen. De FEI World Cup Jumping is al uitverkocht, maar je kan de springruiters ook tijdens heel wat andere proeven doorheen de week aan het werk zien. Voor de andere World Cups zijn er nog tickets beschikbaar. Maar wees er snel bij, want ook hier vliegen de tickets de deur uit. Tickets bestellen doe je eenvoudig via Teleticketservice.

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk