30 december 2022

Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen

Het publiek van Jumping Mechelen dat kom je nergens anders tegen,” we hoorden zo veel winnaars doorheen de week vertellen hoe ze vleugels kregen door de luide en denderende supporters op de tribunes. Maar het dak, dat gaat er pas echt af op de laatste dag. De Longines FEI World Cup, presented by BMW blies er diepe barsten in. De afsluitende FEI World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.

Wat een afsluiter, elk jaar opnieuw! In de eerste ronde zette de Belg Glenn Geerts de hal volledig op zijn kop met een razendsnelle, foutloze ronde. Hij wou duidelijk winnen. De ontlading na de finish sprak boekdelen. Maar hij was net te traag om Jerome Voutaz (Zwitserland), Koos De Ronde (Nederland) en Bram Chardon (Nederland) te kloppen. In de drive off maakten de eerste twee een aantal fouten. Aan Chardon om het af te maken. En dat deed hij! Bram Chardon verlengt zijn titel in Mechelen en komt aan kop te staan van de World Cup Ranking, samen met Boyd Excel.

Chardon: “Wat was het publiek weer fenomenaal. Het parcours was mooi, de piste lag er geweldig bij. Wat een wedstrijd. Zoveel familieleden en supporters waren naar Mechelen afgezakt om me aan te moedigen en om me in de stallen en achterop de koets te helpen een prachtprestatie neer te zetten. Gisteren stond er nog een jong paard in mijn span. Toen was het ochtend en rustig in de Nekkerhal. Maar vandaag koos ik voor een meer ervaren paard want ik wist hoe luid het publiek zou zijn. Dat was een goede keuze. Mijn vierspan liep als een geoliede machine. Ik ben echt een gelukkig man.”

Glenn Geerts eindigde – alweer – op de vierde plaats: “In Geneve  drie foutloze rondjes, hier drie foutloze rondjes. Geen balletje op de grond. En toch weer vierde terwijl ik hier zo graag bij de eerste drie wou zijn. Ik heb een supergoed span. Ik dacht dat ik misschien te weinig power had maar vandaag bleek dat anders. Pffff… 0,4 seconden was ik verwijderd van de top 3. Dat doet pijn, vooral als je daarna ziet dat er veel balletjes vallen in de drive off. We reizen heel de wereld af maar voor eigen publiek rijden is toch onevenaarbaar. En vandaag warende toeschouwers extreem luid. Iemand zei tegen me: ‘Je hebt nog nooit in Mechelen gewonnen, maar elk jaar opnieuw zitten de tribunes bomvol met supporters. Ze blijven je steunen, of je nu eerst of laatst eindigt. Probeer nu eens te genieten van je rondje.’ En dat heb ik gedaan. Volgend jaar wil ik hier weer staan.”

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk