28 december 2022

BMW Masters: Simon Delestre en Iniesta V overwinnen gigantische sprongen en razendsnelle concurrentie

Met 10 kwamen ze aan de start: de absolutie wereldtoppers die een gooi deden naar de overwinning in de allerhoogste proef van Jumping Mechelen. De BMW Masters is een concept dat altijd voor extra veel spanning en ambiance zorgt in de tribunes. Alle combinaties leggen eerst een basisparcours af. Wie foutloos rijdt mag deelnemen aan een reeks van maximaal 4 barrages waarbij elke ruiter telkens de keuze krijgt om één sprong een gaatje hoger te leggen.

Dat het deelnemersveld top was is zeker. Want 5 ruiters haalden de vierde en laatste jump-off die gewonnen zou worden door de snelste foutloze combinatie. Dit jaar waren het de Fransman Simon Delestre en Iniesta V (Zambesi TN x VDL Groep No Limit) die de overwinning binnenhaalden. En dat deden ze met absolute klasse. Dat ze al heel wat rondes in de benen hadden was er niet aan te zien.

Simon: “Moe? Nee hoor, dat ben ik absoluut niet! De adrenaline ruist door je heen tijdens zo’n proef. Iniesta is nog maar negen maar een echt competitiebeest. Morgen is hij gegarandeerd weer helemaal fris.” Strategisch gezien had Delestre niet de beste startpositie. “Ik kwam vrijwel altijd laatst aan bod. Daardoor kon ik niet kiezen welke sprongen ik wou verhogen. Maar op het einde, wanneer de tijd van belang werd, is het natuurlijk wel een groot voordeel om laatst te starten. Ik wist dus wat ik moest doen om te winnen.”

Simon Delestre mag trouwens een gloednieuwe BMW de zijne noemen. “Ja, ik ben al eens BMW-ambassadeur geweest dus vind ik het extra leuk dat ik deze auto mee naar huis mag nemen.” Voor hij dat doet heeft Simon nog een druk Jumping Mechelen-programma op de agenda staan. Je kan hem aan de slag zien in de Grote Prijzen en hij neemt uiteraard ook deel aan de Longines FEI World Cup, presented by BMW, het absolute hoogtepunt van Jumping Mechelen.

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk