30 december 2022

Ben Walsh eindwinnaar van de FEI Jumping Ponies’ Trophy

In Mechelen worden kampioenen gevormd, durft men wel eens beweren. En kampioenen zijn het, de ponyruiters die hier nu voor de vierde keer deelnemen aan de FEI Jumping Ponies’ Trophy finale. Na de twee kwalificatierondes in Lyon en Stuttgart kwamen 19 ruiters aan de start hier voor de superspannende finale op Jumping Mechelen.

In drie rondes streden de ponyruiters om de FEI Jumping Pony Trophy, een initiatief van de FEI om naast de Europese kampioenschappen een tweede circuit te creëren van topniveau.

Met resultaat, het level van de wedstrijden op dinsdag, woensdag en vrijdag was fenomenaal. De toekomst is veelbelovend.

Maar nu naar de resultaten. Na de eerste twee rondes op dinsdag en woensdag was het enkel de Belgische Laure Tijskens met Navayo die foutloos bleef. De druk was dus hoog voor deze 15-jarige amazone. In de eerste manche van de finale bleef ze echter niet foutloos en opende zo de wedstrijd voor de andere ruiters. Game on! Een nagelbijter werd het, met sterke tijden en ongelooflijk korte bochten. In de eerste manche kregen vier foutloze ritten: Rachel Törnblom met Helga TH.O., Ben Walsh met Derryvanne Belle , Jersey Kuijpers met Lafaletta en Leonie Pander met Indimill A. Ook in de tweede en finale manche op tijd bleven Rachel Törnblom (FIN) Ben Walsh (IRL) van de balken. Ook Ruby Barrs (GBR) met Casper bleef foutloos in de tweede manche. Laure Tijskens kreeg ook in de tweede manche een balk op haar allerlaatste sprong.  

Het was uiteindelijk de 16-jarige Ier Ben Walsh die met de eindoverwinning aan de haal ging. Met een strafpuntentotaal van 5 was hij sterker dan Ruby Barrs (IRL) met 7 strafpunten. De Belgische Laure Tijskens werd uiteindelijk derde, Rachel Törnbllom (FIN) werd dankzij haar ijzersterke finale knap vierdes.

Ben Walsh

“Na een jaar van hard trainen, een mooie beloning met deze overwinning hier in Mechelen. Het was echt ongelooflijk om de trophy te winnen.”

Ruby Barrs

“Ik ben echt tevreden over mijn prestatie. We hadden één fout in de eerste manche, dus ik wist dat ik foutloos moest blijven en mijn pony deed heel hard zijn best. Ik kijk uit om te werken richting de Europese Kampioenschappen volgend jaar.”

Laure Tijskens

“Ik had heel veel stress voor deze wedstrijd. Ik wist dat de druk hoog lag na mijn eerste twee foutloze rondes. Uiteindelijk had ik twee fouten maar ik ben echt heel tevreden dat ik toch nog derdes werd. Volgend jaar is mijn laatste jaar bij de pony’s en ik hoop de Europese Kampioenschappen te kunnen rijden en hier terug te mogen staan in Mechelen voor het thuispubliek.”

Deel dit artikel

Wilm Vermeir thumbnail
31 januari 2023
After Movie Jumping Mechelen 2023
Kon je er niet bij zijn, of wil je gewoon nog een keer genieten van de herinneringen? Bekijk dan zeker onze After Movie.
30 januari 2023
Refund periode verstreken
Het is niet meer mogelijk om je refund te claimen.
expo jumping mechelen
30 januari 2023
Refund Cashless Card
Vanaf 10 januari kan je het krediet op je Jumping Mechelen-betaalkaart terugclaimen
Bram Chardon
9 januari 2023
Bram Chardon wint de FEI World Cup driving, presented by Paardensport Vlaanderen
De World Cup Driving sloeg het tenslotte volledig aan diggelen.
10 januari 2023
Wilm Vermeir wint de Longines FEI Jumping World Cup presented by BMW
Eindelijk terug een Belgische overwinning op Mechelse bodem, Wilm Vermeir doet het terug sinds 2011
30 december 2022
Dierenwelzijn is en blijft de hoogste prioriteit voor Jumping Mechelen
Jumping Mechelen heeft het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit gegeven. De maatschappelijke focus die er is op dierenwelzijn, ondersteunen wij in alle facetten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Jumping Mechelen.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk