Jumping

Jumpingfanaat? Wij ook! Op Jumping Mechelen, hoe kan het ook anders, kan je elke dag genieten van de springsport. In het programma op deze pagina hebben we alle jumping events voor jou op een rijtje gezet.

Wereldklasse

Het hoogtepunt is natuurlijk onze FEI Jumping World Cup die naar jaarlijkse traditie op 30 december, de laatste dag van Jumping Mechelen, op het programma staat. Maar de wereldtop neemt bij ons natuurlijk ook deel aan diverse andere CSI5*, CSI Jeugd en CSI2* wedstrijden. Denk maar aan het Belgisch Indoorkampioenschap, de Grote Prijs Sport Vlaanderen, de Prijs KBC Bank en Verzekeringen en de BMW Masters.

Fokkers, pony’s en amateurs

Maar er is nog veel meer. Met een wedstrijd vrijspringen, een veiling van jonge paarden en hengsten proeven verwennen we de fokkers. Amateurs kunnen schitteren in de JM Indoor Masters en tal van andere LRV- en Paardensport Vlaanderen finales. Hou je van pony’s ? Dan kan je niet alleen de allerkleinste jumpers aan de slag zien, maar ook de allerbeste pony ruiters ter wereld die deelnemen aan de finale van de FEI Jumping Ponies Trophy.

The Masked Rider

De welbekende Fancy Dress competitie maakt dit jaar plek voor een nieuw spektakel. Tijdens The Masked Rider gaan 6 bekende ruiters incognito. Een jury van bekende gezichten en het publiek gaan opzoek naar de echte identiteit van deze gemaskerde ruiters.

Maak kennis met onze deelnemers

RUITERS

Henrik Von Eckermann
Henrik Von Eckermann
Jumping
Edouard Schmitz
Edouard Schmitz
Jumping
Bryan Balsiger
Bryan Balsiger
Jumping
Victoria Gulliksen
Victoria Gulliksen
Jumping
Jur Vrieling
Jur Vrieling
Jumping
Harrie Smolders
Harrie Smolders
Jumping
Jack Ryan
Jack Ryan
Jumping
Philipp Weishaupt
Philipp Weishaupt
Jumping

Christmas Arena

A. CSIJ-YR - 1m40
Jumping Mechelen
• Barema A rechtstreeks op tijd
Jumping
16:30
Belgium Indoor Kampioenschap - 1m45
Paardensport Vlaanderen presented by Avant
• Barema A met barrage
Jumping
18:35

NEW-YEAR Arena

JM-IM Ponies - 80cm | Finale
• Stijlrijden
Jumping
09:00
JM-IM Ponies - 60cm | Finale
• Stijlrijden
Jumping
11:50
KBC Dreamteam Cup
Jumping
14:30

DISCIPLINES

Ontdek alle disciplines

Jumping Mechelen, dat zijn drie verbluffende disciplines met wedstrijden en topatleten van absolute wereldklasse. Maar ook fokkers, jonge beloften en gepassioneerde amateurs krijgen de kans om te schitteren in de Nekkerhal. Hier ontdek je per discipline wat (en wie) wij voor jou in petto hebben. 

Jumping
Dressuur
Mennen

JUMPING MECHELEN 2022

Waar paardenfans eindejaar vieren

Spannende topsport, spectaculaire shows, eindeloos paardenplezier en vooral veel ambiance: Kom meegenieten, tussen Kerst en Nieuw, in een extra gezellige Nekkerhal.

Bedankt voor je aanvraag!

We behandelen je vraag zo snel mogelijk